בשנת 2005 הגיע השף הצרפתי פול פֵּיירֶה אל העיר שנחאי שבסין ופתח שם מסעדה בשם Jade, שנחשבה "חוד החנית של הבישול האוונגרדי באסיה", אבל זו היתה דווקא התקופה השמרנית בחייו. ב-2013 הוא הוציא לפועל את פרויקט חייו: מסעדת Ultraviolet. כמו בגרסה הספרדית, Sublimotion, יש כאן למעשה חדר אחד, ובו שולחן אחד, מלבני, לעשרה סועדים. גם כאן התפריט מוכתב מראש והמחיר קבוע, אם כי שפוי יותר (הכל יחסי) – 450 אירו לאדם, ועל הקירות העירומים מוקרנים סרטוני אנימציה שונים, המשנים את האווירה בחדר בהתאם למנה המוגשת. גם כאן מוגשות כמה מנות זעירות לצד מיניאטוריות, כגון גרגיר צלף אחד ממולא באנשובי או שלגון מלפפונים בגודל של ציפורן.
החזון על פי פיירה הוא "לתמוך באופן שבו אנו חשים את הטעם, באמצעות אווירה מותאמת באופן מדויק למנה". זו, לדבריו, המהות של מה שהוא מכנה "Psycho Taste", ובעברית: "כל מה שמשפיע על טעם – מלבד הטעם עצמו, כולל הציפייה לפני ואחרי, הזיכרון ועוד".
הספרדי פאקו רונסרו ביקר באולטרא-ויולט ב-2013, שנה לפני שפתח את Sublimotion. לפֵּיירה, מצדו, אין בעיה עם העתקת הקונספט, אך היה שמח לקבל מרונסרו מעט קרדיט על הרעיון… בכל אופן, נראה כי אנחנו מתקרבים לעידן "המסעדות הרב חושיות", ועוד יתברר ששתי אלה הן רק ההתחלה.
Ultraviolet – “Somewhere in Shanghai”. https://uvbypp.cc/#/contact