טוקיו היא העיר שבה המספר הגדול בעולם של מסעדות בעלות כוכבי מישלן. בנוף המסעדות עטורות שלושה כוכבים זורחת הסושייה הקטנה של הסושי מאסטר Jiro Ono. פוּדיז וכל מי שרואה עצמו כחובב תרבות יפן העכשווית מכיר את השם "ג'ירו". הקשיש בן ה-94 נחשב הסושי מאסטר המוביל בעולם. סרט התעודה שנעשה עליו והוקרן בעולם ובארץ ("ג'ירו חולם על סושי", 2011) הפך את המסעדה שלו לאתר עלייה לרגל מכל רחבי תבל.
מדובר במקום קטנטן, לא יותר מעשרה מושבים ודלפק, השוכן בלב אזור המשרדים של טוקיו, מתחת לפני הקרקע, בסמוך לתחנת הרכבת התחתית. שם ג'ירו מביא את הסושי לכדי שלמות. בנו, שירש ממנו את המסעדה, עבר הכשרה קפדנית תחת ידיו. בן אחר שלו, הבכור, זה שאמור היה לרשת אותו, הוא איטר יד שמאל, ולכן נבנתה בעבורו מסעדה תואמת בדיוק את זו של האב, אך בה הכל הפוך, כדי שתתאים לצוות איטרים, והיא מחזיקה "רק" בשני כוכבי מישלן.
המסעדה של ג'ירו, האיש המכונה "האלוהים של הסושי", היא מקדש לכל אוהבי הסושי, ויותר מכך, לכל מעריצי הקפדנות המטורפת והשמירה הקנאית על מסורת. התפריט ביפנית בלבד, אבל זה ממש לא משנה, כי כל מה שתזמינו יהיה תמיד בדרגה עילאית של טעם ואיכות. אתם רק צריכים לקוות שתשיגו מקום לעוד שנה מהיום, ותברכו על מזלכם הטוב. זו המסעדה ששפים מובילים בעולם, כמו ז'ואל רובושון הגדול, טענו שכאן הם למדו מהו סושי ואיך אוכל הופך לאמנות.
שורה תחתונה: ללא ספק, הסושי הטוב בעולם
מחיר: ארוחת טעימות – החל ב-300 דולר