Bas-Armagnac הוא אחד משלושת אזורי המטעים באזור ארמניאק בצרפת, שבהם ניתן לטפח ענבים להפקת המשקה ארמניאק. המילה Bas פירושה "נמוך", ואכן, זה אזור נמוך, שבו אדמות הכרמים מלאות כורכר, טיט לבן, אבנית עתיקה בת מיליוני שנים. אדמה אידיאלית לגידול זני הענבים אוּני בלאן ובַּקוֹ בלאן, המאופיינים בחמיצות גבוהה ובמיעוט סוכר ומתאימים ביותר לייצור ארמניאק.
האזור מלא במזקקות, ואחת הבולטות שבהן היא מזקקת Samalens, שנוסדה ב-1882. יש בה שמונה דודי נחושת לזיקוק אלכוהול – ארבעה לארמניאק וארבעה לקוניאק. את הארמניאק מזקקים פעם אחת בלבד, וזה לא פשוט, שכן הפעם היחידה הזאת חייבת לשקף את כל תכונות הענבים, את האקלים האטלנטי, את תכונות הכרמים והקרקע.
המשקה הצעיר מתבגר בחביות חדשות של 450 ליטר בעלות שריפה פנימית מדודה, ולאחר זמן עובר להתיישנות בחביות ישנות. משקה מלא ניחוחות וטעמים מורכבים של שזיפים בשלים, קפה, קקאו, וניל וסיגר.
ארץ ייצור: צרפת | יישון: שנים רבות | אלכוהול: 42% | מחיר: 3,700 אירו