הצרפתייה שהתחפשה

מסעדת Zest בהונג קונג מציגה חיבור בלתי אפשרי לכאורה–שילוב מטבחים צרפתי ויפני באווירה קוסמופוליטית. איכשהו בהונג קונג זה לא רק משתלב, זה אפילו מצליח

עד שנת 1997 היתה הונג קונג מושבה בריטית, וכיום היא מוגדרת "אזור מינהלי מיוחד של הרפובליקה העממית של סין". ההגדרה הזאת משאירה אותה כסוג של אוטונומיה כלכלית, וככזאת היא נחשבת אחת הכלכלות החזקות והמובילות בעולם. על אף היותה אי קטן, היא גם מרכז סחר בינלאומי ענקי ואחד הנמלים המרכזיים והמובילים במזרח אסיה, שהוא אחד הגורמים לכך שהיא עיר קוסמופוליטית תוססת. פירוש השם הונג קונג הוא "נמל ריחני", וזה מתקשר אסוציאטיבית לניחוחות הקולינריה.

מסעדת Zest, בעלת כוכב מישלן, היא בדיוק מסוג המסעדות שיכולות לפעול ולשגשג במקום כמו הונג קונג, מקום של שילוב תרבויות ומטבחים. המסעדה ממוקמת לא רחוק מקו החוף, בלב ה"סנטרל" (אזור הבילוי והבידור של הונג קונג), למרגלות "פסגת ויקטוריה" (Victoria Peak), נקודת התצפית היפה בעיר, ליד תחנת הרכבל (טראם) המובילה אל הפסגה. מהחלונות העצומים ומהמרפסת של המסעדה ניתן להשקיף על הים ועל גורדי השחקים, שבשעות היום מספקים נוף אורבני נפלא, ובלילה, עם משחקי האורות המפורסמים המתרחשים עליהם במופע אורקולי מדהים, הם מהווים תפאורה מושלמת לחוויה קולינרית. כן, אפילו הנוף כאן הוא "גם" ו"גם". נדמה שהמסעדה הזאת מתמחה בלשלב דברים שבמבט ראשון לא ילכו יחדיו לעולם.

דג הוקאידו קינקי ממולא בלנגוסטין, צדפות ובויאבז

עיצוב עם שקיפות

המסעדה שוכנת בקומות ה-28 וה-29 בבניין בלב הסנטרל ומחולקת לכמה מפלסים. חלונות ענקיים, הנמשכים מהרצפה לכל אורך הקיר וגם אל התקרה מכניסים פנימה המון אור. החלונות תחומים במסגרות מוזהבות דקות המחלקות אותם לסולמות אסימטריים. הרצפה מחופה בשטיח מקיר לקיר בגוני כחול ולבן, וגם בו מככבת האסימטריה. בכל אחד מאגפי המסעדה ריהוט שונה–החל בכורסאות נוחות ומודרניות בגוני ורוד-בייבי וירוק-תפוח, שילוב דרמטי שלא ניתן להתעלם ממנו, ליד שולחנות עטויים במפות לבנות נייטרליות ועליהן כלים צחורים, ועד דֶק עץ במרפסת, עם כיסאות רחבים ונוחים, מרופדים בבד תכלת-טורקיז עמוק המשתלב נפלא עם השמיים ברקע, שאף משתקפים בשולחנות הזכוכית. בחדר הפרטי אותן כורסאות מודרניות, אך הפעם בגוון אפור מאופק, ועל הקירות ריבועי עץ גושני לעיטור. גם כאן הזכוכית, המראות והשקיפות משחקים תפקיד מרכזי בעיצוב. הרבה חלונות, הרבה זכוכית, מראות וצבע.

החדר הפרטי

לנסות תמיד משהו חדש

אם יש שני מטבחים שונים בתכלית זה מזה, אלה הם המטבח הצרפתי האנין והעשיר, על שלל הרטבים הכבדים שבו, השמנת, הגבינות, הבשר, לעומת המטבח היפני, ששם דגש על טריות חומרי הגלם ומאמין במינימליזם מוקפד. איך אפשר לצרף את שני אלה יחד, שיחיו בכפיפה הרמונית אחת בתפריט של מטבח יפני בסגנון צרפתי?רק למסעדת Zest ולשף העומד בראשה, מיטסורו קונישי (Mitsuru Konishi), הפתרונים.ֿ

שף קונישי, עוד לא בן חמישים, נחשב בצדק אחד הקולות הצעירים והיצירתיים בהונג קונג. המוטו שלו "שווה לנסות הכל, עליך להיות מוכן תמיד לנסות משהו חדש". המוטיבציה הזאת, לנסות את הבלתי אפשרי ולהעז, היא שעומדת בבסיס המטבח שלו. הוא נכנס למטבח לראשונה בגיל 18 וצמח בטוקיו, יפן, במסעדות בעלות כוכבי מישלן, משם המשיך לצרפת, שם היה הסו-שף היפני הראשון בעולם במסעדת מישלן צרפתית.בשנת 2013 הגיע להונג קונג והפך לסנסציה בזירה הקולינרית אחרי שהביא שני כוכבי מישלן לעיר בשנת 2014.

קונישי מעיד כי הבסיס לעבודותיו הוא ביסוד; חומרי הגלם חייבים להיות הטובים ביותר. לדבריו, את האהבה לאוכל ואת מה שהוא היום הוא חייב לאימא שלו, שעודדה אותו ללכת בעקבות החלומות שלו, הרשתה לו להסתובב לה במטבח ולהכיר את המוצרים הבסיסיים והפשוטים אך איכותיים.

ברווז שלם צלוי, מזוגג בדבש עם תערובת תבלינים, על מצע עשבי תיבול, מוגש בקופסת בנטו

חיבור עולמות בצלחת

שף קונישי מביא הרבה מאוד תעוזה ויצירתיות, ומצליח לשלב בתפריט את כל העולמות שהוא בא מהם. כך תוכלו למצוא פה, לדוגמה, ברווז שלם צלוי, מזוגג בדבש עם תערובת תבלינים, על מצע עשבי תיבול, מוגש בקופסת בנטו – צורת הגשה מקורית בהחלט, שהיא די סטנדרטית כאן. עוד בתפריט מנות כמו ריזוטו פואה-גרא מוגש עם עוף בסגנון פינג אסיאתי; או דג הוקאידו קינקי (מהאי הצפוני של יפן) ממולא בלנגוסטין, צדפות ובויאבז; סלט לובסטר עם מנגו וקוויאר; או סורבה קוקוס עם קרם פירות הדר ופסיפלורה. היצירתיות והשילובים המעניינים זולגים מהאוכל גם לצלחת. הצִלחוּת ואופן ההגשה הם יצירות אמנות בפני עצמן, כמו למשל מנה בסגנון אסייתי שנראית כמו ארנצ'יני איטלקי ומוגשת על צלחת מלאה חלוקי נחל קטנים, או סביצ'ה בתוך צדף ענקי לצד ענף עם עלי סתיו. פה העין אוכלת לא פחות מהחֵך. המטבח, שנמצא בקומה ה-28, פתוח בחלקו לחלל המסעדה, וכך תוכלו לצפות בפלאים האלה קורים לנגד עיניכם. הווירטואוזיות והיצירתיות מוצגות כאן לקהל מדי ערב כמו מופע מרהיב.

שף מיטסורו קונישי. "שווה לנסות הכל"

גן עדן של קוקטיילים

הבר שבמסעדה עצום בגודלו; לא חסרים כאן יינות משובחים, אבל דווקא היצע האלכוהול מעורר התפעלות, הן במגוון והן בכמות. לחובבי הקוקטיילים זה גן עדן של ממש, עם תפריט קוקטיילים מקורי ומיוחד, כמתבקש במקום כזה, וגם קוקטיילים קלאסיים. המרפסת והחלל העליון, שבקומה ה-29, מעוצבים בטורקיז עז ומשמשים בר נוסף, אז אפשר להגיע לכאן רק כדי ליהנות מהנוף המדהים לצד כוס אלכוהול משובח או קוקטייל יצירתי.

Zest by Konishi

18 On Lan Street, Central, Hong Kong

 (+852) 2715 0878

https://zestbykonishihk.com

 

 

 

הרשמה לניוזלטר של סיגאר

    Shopping cart

    0

    אין מוצרים בסל הקניות.

    Hit Enter to search or Esc key to close
    האם את/ה מעל גיל 21?
    הכניסה לאתר מותרת מגיל 21 בלבד

    בכניסה לאתר זה הנני מאשר ומצהיר כי: (1) הנני בגיר אשר מלאו לו 21 שנים לפחות; (2) הנני מבקש, מראש ובכתב, להיחשף לפרסומת למוצרי עישון בלא חוזי (video) או שמע כלשון סעיף 3(ב)(5) לחוק איסור פרסומת והגבלת השיווק של מוצרי טבק ועישון, תשמ"ג-1983.

    הנני מבקש לצפות בתכני האתר, וכן מספק את הצהרתי זו, באופן חופשי ותוך הבנה מוחלטת ומלאה של מעשיי והשלכותיהם ולא תהא ו/או למי מטעמי כל דרישה ו/או תלונה ו/או בקשה ו/או תביעה כלפי מפעילי האתר ו/או בעלי האתר ו/או מי מטעמם בקשר לתוכן האתר, לרבות התוכן השיווקי, הפרסומי והאינפורמטיבי המצוי בו.

    דילוג לתוכן