כמו ביבשת אפריקה, גם המסעדות של אוסטרליה וניו זילנד אינן יכולות להתהדר בכוכבים, בשל המדיניות של מישלן לא לדרג מסעדות ביבשות אלה. יחד עם זאת, מבקרי האוכל בעולם מצביעים על כמה מסעדות ביבשת החמישית, שאילו היו ממוקמות באירופה, באסיה או באמריקה היו ראויות לזכות בכוכבי מישלן. רובן בתוך בתי מלון, אבל מסעדתTetsuya's עומדת בזכות עצמה ומגישה אוכל משובח ואווירה אלגנטית במיוחד.
המסעדה, השוכנת במבנה לשימור בלב סידני, שמחלונותיו נשקף הגן היפני שלה, מציעה אתנחתא של רוגע ושקט, עם תפריט איכותי ומוקפד, שבזכותו, ובזכות האווירה המיוחדת, היא זכתה לדירוג גבוה במדריך היוקרתי "Relais & Chateaux". התפריט כולו מבוסס על הפילוסופיה והתרבות היפנית, עם דגש על חומרי גלם טריים ומקומיים, בסגנון בישול של המטבח הצרפתי הקלאסי. המנות מתחלפות מדי חודש. מנות לדוגמה: זנב סקאמפי קלוי עם וניל; חזה ברווז עם ארטישוק ירושלמי ושעורה; אבן שוקולד בדבש וחלב.
מרתף היינות של המסעדה הוא מהגדולים ובעלי המבחר הרחב ביותר באוסטרליה, והמסעדה ידועה בצוות הסומלייה שלה, עטור הפרסים.
השף והבעלים, טטסויה וואקדה (Tetsuya Wakuda), נולד וגדל ביפן, הגיע לאוסטרליה בגיל 22, בתחילת שנות ה-80 של המאה הקודמת, ומצא עבודה במטבח של אחת המסעדות בסידני. הוא בטח לא חלם אז שיהפוך להיות אחד השפים המפורסמים והמובילים באוסטרליה.
שורה תחתונה: שלווה ויוקרה בין יפן לצרפת, ביבשת אוסטרליה
מחיר: תפריט ערב – 240 דולר אוסטרלי (כ-165 דולר אמריקאי) לסועד (ללא יין).
www.tetsuyas.com