"Best of Dufftown". כך מכנה מזקקת Mortlach את המשקה שלה, ובכך היא מבקשת להעיד בעצמה לא רק על איכותו, אלא גם על מוצאו – העיירה הסקוטית דאפטאון, בירת הוויסקי העולמית, שבאזור Speyside הידוע היטב לחובבי הוויסקי.
המזקקה נראית כמחנה צבאי עם מבנים נמוכים, פרט לאולם הייצור שבו ארובה גבוהה אפורה, כמזג האוויר המקומי. לעומת המראה החיצוני האפרורי, המזקקה עברה לא מכבר שינוי משמעותי. במשך שנים השתמשו כאן בשישה דודי זיקוק ישנים, שונים זה מזה בצורתם ובנִפחם. וכך לכל וויסקי היה תו היכר משלו, בהתאם לסוג וגודל הדוד שבו זוקק, כלומר, משקה בדרגות שונות של ייצור ויישון. באחרונה הוסיפו בעלי המזקקה שישה דוודים מודרניים לאלה הקיימים, כדי לשפר ולגוון עוד יותר את סוגי הוויסקי. זו המזקקה היחידה באזור אשר מזקקת כל וויסקי שלוש פעמים (במקום שני תהליכי זיקוק כמקובל), על מנת להקנות למוצר הסופי עידון, טעמים וניחוחות נוספים. הוויסקי מתיישן בחביות אמריקאיות של וויסקי בורבון, המעבירות אל המשקה, במשך 25 שנה, חלק מהניחוחות והטעמים של הבורבון.
וויסקי גדול בגוף, בעל גוון ענברי מבריק, מוגש בבקבוק מעוצב. ניחוחות מתובלים עם חריפות פרחונית, יחד עם הרבה פרי מיובש, קליפות תפוזים וליים, אקליפטוס וקטורת. חלק, חזק, מבקש דילול מה בכל לגימה.
ארץ ייצור: סקוטלנד
תקופת יישון: 25 שנים
אלכוהול: 43.4%
מחיר: 507 ליש"ט (500 מ"ל)
שורה תחתונה: משקה בעל גוף גדול, חלק וחזק