בים הקריבי, מול חופי ונצואלה שבדרום אמריקה, בין קווי רוחב 12-10 מעלות צפון, ממוקמת רפובליקת טרינידד-טובאגו, על שני איים ירוקים ויפים, המצטיינים בגידול קני סוכר. בשנת 1498 הגיע כריסטופר קולומבוס, במסעו השלישי מערבה, אל האי טרינידד. הוא התרשם עמוקות מיופיו של המקום, דיווח למלכת ספרד, איזבלה, על האי הקסום בעל האקלים הטרופי, והמליץ להשתלט עליו יחד עם הכנסייה הקתולית. הספרדים הכובשים שהגיעו למקום חיפשו לעצמם משקה אלכוהולי, ומאחר שאקלימו החם והלח של האי אינו מתאים לגידול גפנים, קני הסוכר סיפקו את חומר הגלם – הסוכר. היבול הרב של קני הסוכר מאפשר לרפובליקה לייצר הרבה רום, אך את הרום המשובח באמת היא מייצרת בכמויות מדודות.
רום Caroni, המתאפיין בגוון חום מבריק ובטעמים של וניל, קוקוס, סוכר שרוף, ובניחוחות עץ ועשן קלוי, מיוצר מדִבשה (מוֹלַסה) – המיץ המרוכז שנשאר לאחר ייצור הסוכר המוצק הגבישי. זהו רום חזק ובעל גוף, מיועד לאנשים בעלי יכולות, תרתי משמע. ומאחר שקשה להתחבר לרום בעל אחוזי אלכוהול כה גבוהים – הדילול ו-או הקירור הוא תנאי בל יעבור. מומלץ לחלוץ את הפקק כחצי שעה לפני המזיגה והדילול. הקַרוני משמש גם לקוקטיילים מפורסמים, ובהם דאיקירי (בתוספת ליים טרי וסוכר), מוחיטו (עם ליים טרי ועלי מנטה וקובה ליברֶה (עם קוקה קולה קר כקרח).
ארץ ייצור: טרינידד
תקופת יישון: 21 שנים
אלכוהול: 57.18%
מחיר: 379 דולר
שורה תחתונה: עוצמה קריבית במיטבה