200 שנה של ייצור וויסקי בורבון הן היסטוריה. שבעה דורות והרבה וויסקי עברו בין קירות המזקקה, שנשרפה לחלוטין בשנת 2003, יחד עם 19 אלף חביות מלאות וויסקי בורבון.
הדבר היה בגדר אסון לחברה והביא לירידת ערך, שבעקבותיה – לאחר שבניין המזקקה שוקם ופס הייצור חזר לפעול – הבעלות עברה, כעבור כעשר שנים, לידי חברת Beam Suntory היפנית, שבבעלותה גם שלוש מזקקות בסקוטלנד ובאירלנד.
בניין המזקקה, השוכן בקלרמונט, קנטאקי, נראה כבית חווה אופייני לאמריקה הכפרית, ולידו מחסן ענקי מעץ, צבוע באדום בולט. הנהלת המקום מזמינה את המבקרים לסיור אישי ללא מדריך, הכל פתוח לכל, או לסיור באוטובוס פתוח, עם מדריך צמוד. בכניסה למתחם מקבל את פני הבאים פסל מתכת של המייסד, אדון ג'ים בים, יושב כשבידו כוס יין ולרגליו רובץ כלבו הנאמן.
הבורבון של ג'ים בים מבסס את תכונותיו האופייניות על חומרי הגלם ועל החביות המיוחדות – חביות אמריקאיות בלבד, עם שריפה גבוהה. עץ האלון האמריקאי, לעומת הצרפתי, יוצר חמצון חזק ומהיר יותר למשקה שבחבית. החביות מוסיפות לבורבון ניחוחות וטעמים של אלון קלוי וצבע ענבר יפה.
הטעימה: Jim Beam Gold Label – גוון מהגוני בהיר; ניחוחות של עץ קלוי וקרמל; גוף מוצק וטעמים עשירים של פירות יבשים וג'ינג'ר, תירס שרוף ושוקולד. 50 אחוז אלכוהול חייבים דילול עם קרח ו-או מים קרים. וויסקי בורבון למביני עניין ולחובבי סיגרים.