הולנד בדרום אפריקה. עשרה קילומטרים מחוף האוקיינוס, בבניין לבן עם גגות אפורים, ממש כמו הבתים המסורתיים בהולנד, שוכן יקב בן מאות שנים. במהלך השנים החליף היקב הזה הרבה בעלויות. בין היתר, בשנת 1,685 עברו 1,500 דונם של כרמים מובחרים לידי המושל העשירי של אזור הכֵּף. אולם על אף הגלגולים הרבים, היקב שמר כל השנים על דירוג מפואר.
סוד החן של היקב הוא שימור התקופה הראשונית. כמו בהרבה מיקבי האזור, יש בו גם מלון קטן המבטיח "חזרה לימיה הראשונים של ההיסטוריה של המקום", בעזרת שמירה קפדנית על הריהוט ואופי הפריטים של פעם ועל האווירה של אותם ימים.
היקב מייצר מגוון יינות, ונודע ביין המתוק שלו. ייצור יין מתוק דורש כמה בצירים באותו כרם, תוך מעקב צמוד על רמת הסוכר בכל אשכול. הבציר נעשה ידנית ובשלבים – בכל פעם בוצרים רק ענבים בשלים עד בשלים מאוד.
Klein Constantia Vin de Constance 2017: יין לבן מתוק בגוון זהב מבריק, מענבי Muscat de Frontignan, בעל סוכר שיורי של 165 גרם לליטר, עם 14% אלכוהול – נתונים שמבטיחים לו חיים ארוכים מאוד. יין עדין, מפיץ ניחוחות פירותיים עם דבש, פרחים לבנים, פרי הדר ירוק, שקדים, תבלינים וליצ'י. מופיע כמעט בקביעות ברשימת ארבעת היינות המובחרים בעולם – "Les Plus Grand Vin du Monde" – ומדי פעם ניצב בראשה.
www.kleinconstantia.com
שורה תחתונה: מאות שנים, הרבה ידיים, איכות עילית אחת