הנרי ויגר (Henry Vigar), שהתחיל את הקריירה שלו בלונדון, בנה לעצמו מוניטין כשף צעיר ומבטיח במסעדות בצרפת ובאוסטרליה, לפני ששב לאנגליה וכיכב כשף מוביל בכמה מסעדות מכוכבות מישלן באי הבריטי. באחת מהן, זו שב-Kensington Place בשכונת נוטינג היל, פגש בקולגה מרי ורמאק (Mari Vermaak). השניים נישאו, וב-2010 החליטו להגשים חלום, "לחיות במקום שבו השמש זורחת". בטיול בקייפטאון הגיעו לבניין עתיק ומרשים ששימש בעברו כמעונו של ראש העיר, ושם נפלה ההחלטה: זה המקום שבו יפתחו מסעדת גורמה משל עצמם.
למשימה גויס החבר איש הקולינריה גריט ברואר (Gerrit Bruwer), ובחודש מאי נפתחה המסעדה, שמזמנת הצצה לגורמה ולסטייל ביבשת השחורה. התפריט מתחלף בהתאם לעונות השנה ומבוסס על המטבח הקלאסי עם נגיעות פיוז'ן מהעולם והרבה כבוד לתוצרת מקומית טרייה. מנות לדוגמה: קרפצ'ו תפוחי אדמה עם מוס גבינת עזים וכמהין, זרעי חרדל וצלפים ברוטב אגוזי לוז; דגי קוד טריים מהמפרץ שנדוגו במקום, בקארי דגים מלזי עם פרח קורגט בטמפורה וזיגוג של תמרהינדי; נתחי פילה יען עם סלק כבוש, פירה עשבים וקרם חלמון; פרפה שוקולד פטל עם תותים דחוסים.
למסעדת La Mouette אין כוכבי מישלן, וזאת מהסיבה הפשוטה, שמדריך מישלן אינו מדרג מסעדות באפריקה ובאוסטרליה, משיקוליו שלו. אך רמתה הגבוהה של המסעדה זכתה להערכה מצד גורמים נחשבים אחרים: היא זכתה בתואר המסעדה הטובה ביותר בקייפטאון מטעם "TripExpert", ואף ממוקמת במקום גבוה ברשימת מסעדות היוקרה של אפריקה ב-"TripAdvisor".
שורה תחתונה: יוקרה אירופית בטעמי פיוז'ן עולמי ביבשת השחורה
מחיר: ארוחת שלוש מנות + יין – 775 ראנד (כ-52 דולר). 12% שירות יתווספו ישירות לחשבון
www.lamouette-restaurant.co.za