ואל טורנס היא עיירת הסקי הגבוהה באירופה. ממוקמת באלפים הצרפתיים, ב"מרחב שלושת העמקים" – אזור שהוא מרחב הגלישה המחובר הגדול ביותר בעולם (600 קילומטר של מסלולים מחוברים). בשנות השישים של המאה ה-20 התגלה הפוטנציאל של העיירה הרדומה, והיא התפתחה במהירות למוקד סקי. זהו אחד המקומות הראשונים שבהם הותקנה מעלית סקי, וכיום המקום משמש מוקד יוקרתי של תיירות חוץ (הרוב המכריע של הגולשים אינם צרפתים). למי שאינו חובב סקי, באזור יש גם מירוצימכוניות בשלג, מסלולי מגלשות ועוד, והוא ידוע בפעילות האַפּרֶה-סקיהעשירה שלו, בעיקר לקהל צעיר ואנין טעם.
כשמדובר באפרֶה-סקי, הבחירה הברורה ביותר היא Les Explorateurs (בתרגום מצרפתית: "החוקרים") –מסעדה שיקית ומודרנית בעלת כוכב מישלן, שמציעה ארוחה להרפתקנים בניצוחו של השף הצעיר המעוטרJosselinJeanblanc. אפשר להזמין מנות מתוך התפריט או ארוחת טעימות, שהיא ארוחה בהפתעה, המורכבת מכמה מנות בהשראת משלחות המחקר לאלפים, ומכאן שמה של המסעדה. ויש גם תפריט צמחוני.
המסעדה שוכנת במלון פשמינה (Pashmina) היוקרתי, מלון חמישה כוכבים חדש, שבו שוררת אווירה נעימה, צבעונית, מודרנית וקוסמופוליטית. ברוח זו מעוצבת גם המסעדה, עם חיפויי עץ ותמונות גולשים מפורסמים, לצד כיסאות מפלסטיק זרחני וכלים בסגנון סקנדינבי עכשווי. גם המנות עכשוויות מאוד, אך מעודנות.
מנות לדוגמה: צדפה על עלי נורי, כמהין, אתרוג וארטישוק ירושלמי. בתמונה –עלים ובלוניםמשוקולד בחומץ דבש מצומצם, עם גלידת קפה על ביסקוויט בוטנים ואננס פריך.
www.hotelpashmina.com/fr/restaurants-val-thorens
שורה תחתונה: שיק צעיר ועכשווי עם תפריט מעודן