יש קלבדוס, ויש קלבדוס של רוז'ה גרוּ. ללא גיל, אך עם הורים זקנים ומנוסים, שנשמר שנים ארוכות בחביות ישנות. רוז'ה הוא דור חמישי ליצרני קלבדוס, ושומר על המסורת ועל הירושה כאיש מקצוע וכצרפתי גאה.
הקלבדוס הוא עוד אחד מאותם משקאות "מי החיים" (Eau de vie) של הצרפתים, וידוע גם בשמו הנוסף Apple Brandy. על פי אמרה צרפתית, "התפוח לקלבדוס הוא מה שהענב לקוניאק".
על חצי אי, כחלק של נורמנדי, בקצה הצפוני של צרפת הירוקה, שוכנת Pays d'Auge, הנחשבת "ארץ תפוחי העץ". אדמת נורמנדי לא מתאימה לגידול ענבים, אך טובה לתפוחי עץ. לא פחות מ-48 זנים מאושרים על ידי השלטונות לייצור קלבדוס בעל ייחוס. מאלף ק"ג תפוחי עץ מייצרים כמאה ליטר קלבדוס.
תהליך הייצור ארוך ומסובך. הקטיף בסוף אוגוסט, התפוחים עוברים גריסה, והסיידר ממתין עד חודש מרס לזיקוק. בשיטה הישנה התפוחים נגרסים באמצעות אבן רחיים, והנוזל הסמיך הופך לסיידר (ארבעה אחוזי אלכוהול). כעבור כחודש לפחות, הסיידר מועבר ל-Pot still (כלי ששימש בעבר, ולעתים עדיין משמש לזיקוק משקאות אלכוהוליים) או, בשיטה המודרנית, לתהליך ממוכן של זיקוק כפול. ההמשך תלוי בטיב המוצר הסופי. המשקה הצעיר נשמר בחביות ישנות למשך שלוש שנים לפחות או, במקרה של Reserve Ancestral, להרבה שנים, לפרק זמן שאינו מופיע בכתובים.
המשקה מאופיין בצבע מהגוני, והוא מתקתק, סמיך, ריחני וחלק. הרבה תבלינים, פירותי, ציפורן ועץ חלש ברקע. ההגשה: טמפרטורת חדר (בצרפת), כדיז'סטיף עם טארט טאטן – סוג של עוגת תפוחים, כי תפוח אוהב תפוח. ואפשר גם עם שוקולד וכמובן, סיגר ריחני משובח.
בקיצור: גם בלי ענבים אפשר להגיע למשקה על
מחיר: 2,500 שקל