כמו בתחום היין, עולם הוויסקי עושה הכל על מנת לחדש ולייצר משקה שאין דומה לו בשוק. יש בכך רצון למחקר וגם לחידוש, כדי להציע לחובב המשקה וויסקי שכמוהו לא טעם עדיין.
מזקקת גלנפידיך יצרה סינגל מאלט ייחודי, שהוא חיבור טעמים וניחוחות של הוויסקי שלה עם אלה של בירה. תהליך ארוך, מיוחד וסודי בחלקו, שנעשה בשיתוף עם מבשלה ששמה נותר חסוי, המייצרת שלושה סוגי בירה, שונים זה מזה בצבעם ובטעמיהם.
המזקקה העבירה למבשלה חביות ישנות, אלה מולאו בבירה לתקופה לא ידועה (חלק מהסוד המקצועי…), שבסופה רוקנו מהבירה והוחזרו למזקקה ריקות על מנת למלאן בוויסקי. הבירה, מסוג IPA (קיצור של India Pale Ale), העבירה את טעמה לוויסקי החדש, בהתאם לשלושת סוגיה.
המזקקה, שנוסדה ב-1886, ממוקמת ב"עמק האיילים" שבספייסייד, סקוטלנד, עם פגודות בולטות בין עצי הסביבה, ומהווה סמל אותנטי של תעשייה שומרת מסורת. הפְנים כולו נחושת מבריקה, יחד עם אלפי חביות בגדלים שונים מכל העולם. בולטות במיוחד חביות הסולרה, שמקורן בשֶרי של ספרד – היסוד של הוויסקי עם ניחוחות וטעמי השרי.
ההמצאה האחרונה מלמדת על שינוי המסורת ארוכת השנים, על חיבור חדש, של וויסקי סינגל מאלט עם בירה. חיבור שמרחיב את גבולות הוויסקי המוכר, משכתב את תורת הוויסקי הישנה.
הטעימה: Glenfiddich IPA experiment Single Malt Scotch Whisky – את ה-IPA לוגמים בכוסות של בירה, עם תוספת של קליפת תפוז. משקה בצבע ענבר, בעל גוף, עם ניחוחות של שמרי לחם ואגסים ירוקים. שונה בהחלט, טעים, חלק עם סיומת ארוכה. מרשים.