פסגת הטעמים. אלברט הראשון Albert 1er

השף דמיאן לבו מצַלחֵת את הנוף. צילום: Courtesy Maillet-Carrier family
למרגלות אחת מפסגות המון בלאן, בעיירת הסקי שאמוני, תמצאו את "אלברט הראשון" (Albert 1er) – מסעדה אלפינית משפחתית, שנכנסה לרשימת מישלן כבר בשנות השישים של המאה הקודמת. מסעדה בתוך גלויה

בראשית המאה שעברה הוקם למרגלות הר המון בלאן בית מלון בשם Hameau Albert 1er (בעברית: "כפר אלברט הראשון". שם שניתן לו מאוחר יותר, ראו בהמשך). המלון היוקרתי, בבעלות משפחת מאיֶיה קאריֶיה (Maillet-Carrier), ידוע כנקודת מפגש לקראת יציאה לאלפים לחופשות מרגוע וסקי של בעלי ממון ושועי עולם, ובו ממוקמת גם מסעדת אלברט הראשון (Albert 1er Restaurant), בעלת שני כוכבי מישלן, המנוהלת תחת שרביטו של השף הצעיר והמבטיח דמיאן לבו (Damien leveau). לבו קיבל לידיו את ניהול המטבח בספטמבר 2018, לאחר שהיה במשך ארבע שנים סו-שף של הבעלים פייר מאייה קארייה, עד שזה הכריז עליו כיורשו והעביר אליו את הפיקוד.

לבו מקפיד לשמור על המסורת של המקום ועל שני כוכבי המישלן שבהם מתהדרת המסעדה כבר שני עשורים ברציפות. הוא ממשיך את הקו שמאפיין את המסעדה – "מטבח צרפתי איכותי וקלאסי עם ערנות לחידושים ורצון לשדרג ולשפר כל הזמן", כפי שציין עם כניסתו לתפקיד.

תפוח על עלה – מנת קינוח. תפוח בסוכר מנופח, בזיגוג של תפוחי גרנד סמית, קרמל סיידר וסורבה סיידר מתפוחים ירוקים

חמימות קלאסית

מסעדת אלברט (או אלבֶּר, תלוי בהיגוי הצרפתי שלכם) הראשון נהנית מכמה יתרונות ברורים, שהופכים אותה ראויה לכוכבי מישלן עוד לפני שמתעכבים על הפן הקולינרי. למרות ריחוקה מעיר מרכזית, הגישה אליה נוחה גם ללא רכב, שכן היא שוכנת במרחק הליכה של שתי דקות בלבד מתחנת הרכבת של שאמוני, במיקום שמעניק את אחד הנופים היפים בעולם. המון בלאן מספק לה תפאורה טבעית בכל עונות השנה. מהחלונות הרחבים של המסעדה ניתן לזכות בתצפית עוצרת נשימה של ההר המושלג בחורף, ופורח ומוריק בקיץ. המסעדה עצמה ממוקמת במבנה אלפיני קלאסי, שנשתמר מאז הקמת המלון. במהלך השנים עברה שיפוצים ושדרוגים, אולם שמרה על צביונה. לשיפוץ האחרון גויסו מומחים לשחזור, שדאגו לשמור על המבנה ועל האווירה האלפינית הקלאסית.

בניגוד למספר לא מבוטל של מסעדות צרפתיות אחרות בעלות שני כוכבי מישלן, כאן האווירה חמימה יותר. המקום מעוצב אמנם בהידור, אך זו יוקרה מאופקת. אולי העובדה שהכל ספון עץ ויש תחושה של בקתת סקי עם אח מרכזית, שסביבה מתקבצים הגולשים בסופו של יום, היא שמסייעת ביצירת החוויה המשפחתית החמה, או אולי זה פשוט מפני שהמלון והמסעדה נמצאים במשך דורות בבעלות אותה משפחה. כך או כך, זו ההוכחה שאפשר לקיים מסעדה מוקפדת, אלגנטית וקלאסית, שגם תעניק תחושה של חמימות נעימה.

קרפצ'יו לנגוסטין
Courtesy Maillet-Carrier family

היסטוריה משפחתית

ההיסטוריה של המסעדה ושל המלון היא גם ההיסטוריה הפרטית של משפחת הבעלים, מאייה-קארייה, כבר חמישה דורות ברציפות. בשנת 1902, כשהוחלט על העברת מסילת רכבת בסמוך, חשב ג'וזֶף קארייה, הסבא רבא של פייר, השף הקודם, להקים מלון למרגלות ההר ולצד המסילה. המלון, שהוקם ב-1903 כמלון משפחתי קטן, סיפק חופשות רגועות בימי הקיץ והאביב בלבד. אבל ב-1924, כשבעיירה שאמוני נערכה אולימפיאדת החורף הראשונה אי פעם, המלון זכה לביקוש עצום ונעשה אבן שואבת לאלפיניסטים כמו גם למפורסמים ולאח"מים שבאו לצפות במשחקים. אחד מהם היה מלך בלגיה אלברט הראשון, שהפך מאז לאורח קבוע במלון. לאחר מותו, ב 1934, החליט המייסד קארייה לחלוק לו כבוד ולקרוא למלון על שמו.

בדור שלאחר מכן היה זה מרסל שניהל את המלון והכניס את אמו קלוטילד (Clothilde) למטבח המסעדה, והיא זו שזיכתה את המסעדה, ב-1967, בכוכב המישלן הראשון. כעבור שנתיים עבר המטבח לידי בנו פייר, שב-1999 השיג למסעדה את כוכב המישלן השני שלה.

המסעדה. עיצוב מהודר, יוקרה מאופקת, אווירה חמימה
Courtesy Maillet-Carrier family

מה בתפריט

העובדה שכל בני המשפחה לוקחים חלק בתפעול המלון והמסעדה, והם לא רק מנהלים אלא גם שפים בעלי שם, מורגשת היטב. המנות מבוססות על המטבח הצרפתי הקלאסי, בשילוב תוצרת מקומית כולל ירקות אורגניים ודגה טרייה, לצד מוצרים איכותיים המיובאים מרחבי העולם, כמו שוקולד מג'מייקה ועוד.

תפריט המסעדה נפתח במשפט (בתרגום חופשי): "בבישול כמו באמנות, פשטות היא סימן לשלמות. והדברים מושלמים רק כאשר יש להם את הטעם של מה שהם". זה המוטו שעל פיו מתנהל המקום הזה כבר עשרות שנים ולפיו פועל גם השף החדש, דמיאן לבו: להשתמש בחומרי הגלם המעולים ביותר ולשמור על המרקם והטעם המקורי שלהם. לתפיסתו, ההתערבות של השף צריכה להיות מינורית, ומטרתה להעצים את חומר הגלם ולהוציא ממנו את המקסימום הגלום בו. מסיבה זו התפריט משתנה מדי עונה ובהתאם למצאי בשווקים, תוך התנסות בטכניקות חדשות.

 

מנות לדוגמה מהתפריט: ריזוטו עם כמהין אלבה וסרטנים ממפרץ דבלין; קרפצ'יו עם קוויאר Osciètre (דג חדקן רוסי); בס ים קלוי עם סופלה שרטרז צהוב (ליקר עשבים צרפתי); ברווז מטוגן עם כבד אווז ועדשים; חזה ברווז "Perle de la Dombe" משוח בדבש מניצני אורנים, עם קראסט תבלינים לצד עולש, תפוז ופטרוזיליה. תפריט היין והאלכוהול עשיר ומגוון לא פחות, וכולל יותר מאלף סוגים מצרפת ומרחבי העולם.

אם עשינו לכם חשק, כדאי שתמהרו: המסעדה תהיה פתוחה רק עד תחילת אוקטובר, ולאחר מכן תיפתח שוב בסרוויס ערב ב-6 בדצמבר.

Albert 1er Restaurant

38 route du Bouchet, Chamonix Mont Blanc

(+33) (4) 50530509

www.hameaualbert.fr/en/gastronomic-restaurant

הרשמה לניוזלטר של סיגאר

    Shopping cart

    0

    אין מוצרים בסל הקניות.

    Hit Enter to search or Esc key to close
    האם את/ה מעל גיל 21?
    הכניסה לאתר מותרת מגיל 21 בלבד

    בכניסה לאתר זה הנני מאשר ומצהיר כי: (1) הנני בגיר אשר מלאו לו 21 שנים לפחות; (2) הנני מבקש, מראש ובכתב, להיחשף לפרסומת למוצרי עישון בלא חוזי (video) או שמע כלשון סעיף 3(ב)(5) לחוק איסור פרסומת והגבלת השיווק של מוצרי טבק ועישון, תשמ"ג-1983.

    הנני מבקש לצפות בתכני האתר, וכן מספק את הצהרתי זו, באופן חופשי ותוך הבנה מוחלטת ומלאה של מעשיי והשלכותיהם ולא תהא ו/או למי מטעמי כל דרישה ו/או תלונה ו/או בקשה ו/או תביעה כלפי מפעילי האתר ו/או בעלי האתר ו/או מי מטעמם בקשר לתוכן האתר, לרבות התוכן השיווקי, הפרסומי והאינפורמטיבי המצוי בו.

    דילוג לתוכן