אם יש משהו שלמדתי במהלך השנים שבהן אני סועדת, מבקרת וכותבת על מסעדות מישלן, זה שהאוכל הוא ממש לא כל הסיפור. כי מלבד האוכל, הדברים שיוצרים את החוויה ה"מישלנית" הם העיצוב, השירות, האווירה והמיקום. כל אלה יחד מרכיבים את המתכון המנצח ל"סיפור". כשאנחנו אוכלים במסעדה טובה באמת, אנחנו מרגישים כמו חלק מהסיפור.
ההבנה הזאת מונחת ביסוד המטבח של השף האמריקאי הנערץ פטריק או'קונל. במסעדה שלו, בעלת שלושה כוכבי מישלן, בבית הארחה והמלון "The Inn at Little Washington", החוויה האמריקאית מוצגת במיטבה, בכל היבט. עיצוב חמים, נעים, אמריקאי קלאסי, בסגנון בית חווה מהימים שאמריקה חלמה להיות "אמריקה", עם הרבה קריצות לעולם הישן. תחושה כללית של ארוחת ערב כפרית אך מפוארת ושמחה.
שלושה כוכבים בחמישה כוכבים
המסעדה שוכנת באזור חקלאי במדינת וירג'יניה, בכפר בשם וושינגטון, עיירה היסטורית קטנה רחוקה מהדרך הראשית, כ -110 ק"מ מוושינגטון הבירה. זה פונדק ששימש בעבר מוסך, והפך כיום למלון הכפרי הראשון באמריקה בדרגת חמישה כוכבים. מלון עם 24 חדרים בלבד, לכל אחד מהם עיצוב ייחודי משלו.
במובנים רבים, התחושה של "פונדק" נוכחת בעיקר בעיצוב של המסעדה. בחוץ –מרפסת עם מעקות שעליהם שפע של פרחים, ובפנים– אווירה חמימה, עוטפת, ביתית ותיאטרלית כאחת, קירות מחופים בטפטים ושטיחי קיר, הרבה עץ, כורסאות וריהוט יוקרתי וחם, שמזכירים קצת דיינר מכובד ומפואר. הרבה גוונים של אדום וירוק. טקסטיל כבד, הווילונות עם הדפסי פרחים, וריפודי הכיסאות והכורסאות עם פסים ומשבצות בסגנון התבנית האמריקאית.
מנורות גדולות, עם נברשות מבד בסגנון המסבאות המפוארות, שופכות אור צהוב וחמים ומוסיפות לאווירה השמחה. פה ושם קריצות להיסטוריה, עם לא מעט הומור, כמו למשל מגש גבינות ענק שמגיע על שולחן דמוי פרה על גלגלים. כל אלה מכניסים אותך מיד לאווירה של שלווה מחויכת, ועל אף האלגנטיות –לא פורמלית.
המטבח והשדה
המטבח של השף או'קונל הוא אמריקאי ביסודו, אך נותן הרבה כבוד גם לחוקי המטבח הצרפתי הקלאסי. לצד הגישה, שהולכת ותופסת תאוצה, של חיבור לטרואר המקומי ולגידולים טריים, המטבח של או'קונל הוא מטבח אמריקאי עם סגנון בישול קלאסי. בריא, אקלקטי ובעל מגוון סגנונות אתניים, שמציג צלחת צבעונית, מעניינת ויצירתית אך אלגנטית ומאופקת.
חלק גדול מהתוצרת החקלאית ועשבי התבלין גדל בחווה סמוכה למסעדה. במהלך ארבעים השנים שבהן היא פועלת, יצרה המסעדה הסכמים עם מגדלים מקומיים, וכך השף וצוות המטבח מעורבים בכל השלבים, עוד משלב הגידול, מה שהִקנה לפונדק בשנת 2021 כוכב מישלן נוסף, מלבד השלושה: זהו הכוכב הירוק, המסמל מטבח אשר שומר על הקיימוּת.
או'קונל, יליד וושינגטון הבירה, הוא שף אוטודידקט, חלוץ מטבח הגורמה האמריקאי, ומהאנשים ששמו את וירג'יניה על המפה כשפתח ב-1978 פונדק קטן באזור הכפרי של המדינה. הוא כונה "האפיפיור של המטבח האמריקאי", משך אל המקום סלבריטאים, פודיז וחובבי גורמה מרחבי העולם.
ב-2019 קיבל או'קונלאת כוכב המישלן השלישי, ומאז הוא שומר על המעמד. באותה שנה הוענק לו פרס מפעל חיים מטעם קרן ג'יימס בירד, החשובה ביותר בעולם האוכל האמריקאי, וגם זכה במדליה הלאומית למדעי הרוח מנשיא ארצות הברית. הוא גם מחזיק בתוארי דוקטור לשם כבוד משתי אוניברסיטאות על תרומתו לתרבות הבישול האמריקאית.
מה אוכלים
המסעדה מציעה תפריט טעימות צמחוני או אחד משני תפריטי טעימות "רגילים". אלה וגם אלה כוללים ארבע-חמש מנות, במחיר בסיסי 348 דולר לסועד. תוספת יינות מותאמים למנות: 238 דולר לאדם. תוספת גבינות: שלושים דולר.
עיון בתפריט מגלה מִגוון רחב ומפתה מאוד של מנות ייחודיות. לדוגמה: קרפצ'יו טונה ודג חרב עם סורבה ווסאבי ואורז בר מותפח; טארטלֶט שרימפס קרולינה עם אפונת אביב ובשר חזיר וירג'יניה; כרוב סבוי ולובסטר מֵיין עם קוויאר חמאה לבנה; טרטר פלפל מתוק בתחתית ארטישוק עם ויניגרט בוראטה ופטרוזיליה; עוגת רפרפת שוקולד-הדרים עם דַקוּאז בוטנים.התפריטים מתחלפים בהתאם למלאי חומרי הגלם ולעונות השנה. מחוץ לתפריטים הקבועים אפשר גם להזמין מנות א-לה-קארט.
בחדר אירוח סמוך למטבח, משני צדיו של קמין גדול, יש שני שולחנות, כל אחד מהם לשישה סועדים בלבד. אלה הם ה"Kitchen Tables". כאן, תמורת 750 דולר לשולחן, ניתן ליהנות מארוחה פרטית ל-12 איש, לחוות את אווירת המטבח ולחוש באמת כאורחים בבית אחוזה.
מרתף היין
ב-26 השנים האחרונות קיבלה רשימת היינות של מסעדת The Inn at Little Washingtonאת הפרס הנחשב מאוד,Wine Spectator's Grand Award. מרתף היינות של המסעדה מכיל יותר מ-14 אלף בקבוקים מאזורי היין המשובחים בעולם. מבחר ביטויים מהעולם הישן, בעיקר צרפת ואיטליה, לצד מבחר עשיר של יינות אמריקאיים מקליפורניה, מאורגון, וגם מוירג'יניה כמובן.
על כל השיכרון הזה מנצחת גברת לינדזי פֶרן, הסומלייה הראשית של המסעדה. בעולם שרובו גברי, פרן היא האישה (וגם, כפי שהיא מקפידה להדגיש, אימא גאה לשתי בנות) היחידה בעלת תואר מאסטר סומלייה, וגם האישה היחידה בארצות הברית שאחראית על תחום היין במסעדת שלושה כוכבים.
The Inn at Little Washington
Middle & Main Streets, Washington, Virginia
(+1) (540) 675-3800
www.theinnatlittlewashington.com