הקשאסה הוא משקה עשוי מקני סוכר, מתקתק ודי חריף, מייצג במובהק את האופי ואת קצב החיים הברזילאיים. ביקור במזקקת מריה איזבל, מהמובילות במזקקות הקשאסה, יכול ללמד היטב על אופן הפקת המשקה ועל טיבו.
המזקקה שוכנת בעיר סאוֹ רוֹקֶה שבמדינת סאו פאולו בברזיל, במתחם עתיק בשם Sitio Santo Antonio. מבנה מוקף בצמחייה עבותה, בנוי מעצים זקנים ומאבני דרך. תהליך הזיקוק מתבצע כולו ידנית, משבירת קני הסוכר וגריסתם ועד מילוי הבקבוקים. אלמביק נחושת לא מבריק, עם מד אחוזי האלכוהול ליד "צוואר הברווז", מבטיח זיקוק לפי חוקי המקום.
ברנדי בהיר, בעל נוכחות, קשה בטעימה ביום חם של ברזיל, קל וטעים יותר לאחר קירור, מומלץ עם פלחים של אננס טרי–שילוב אידיאלי. משקה חסר צבע, מתקתק אך מאוזן, עדין למרות חוזקו, 42% אלכוהול.