בתוך עמק הנהר מוֹזֶל שבגרמניה, מוקף גבעות מוריקות ושטחי כרמים, יקבKarthäuserhof נראה כציור על הגבעות המוריקות שברקע. בקבוצת מבנים בסגנון גרמני טיפוסי, עם הרבה חלונות ועם גגות אפורים משופעים, היקב, "ערש הריזלינג הגרמני", פועל כאן כבר קרוב ל-700 שנה. על מיקום הכרם והגפנים נאמר ש"אימא טבע מחייכת לכל אשכול לבן ומתוק".
רבים מיקבי גרמניה נבנו על ידי נזירים כיקבים צנועים ופשוטים בתוככי המנזרים, ובמהלך השנים התפתחו ונעשו גדולים ומפוארים. נזירים ממסדר הקַרטוֹזֵיאנים, שעל שמו נקרא היקב, החלו בשנת 1335 לגדל ענבים ולייצר יין במנזרם. כעבור כ-450 שנה המנזר עבר לבעלות ממשלת צרפת, ובשנת 1811 היתה זו משפחת Behler שקיבלה את הבעלות על היקב. אחד מצאצאי המשפחה, אלברט בֶלֶר, מנהל כיום את היקב ומייצר את יין הריזלינג המיוחד.
אי אפשר לכתוב על ריזלינג גרמני בלי להזכיר את גדולתו, בזכות העובדה שהענבים גדלים בקרקע אבנית ומינרלית, בטרואר ייחודי, על גבעות עם מורדות תלולים. במקרים רבים אפשר לראות את הגפנים נטועות בין אבנים בולטות – אדומות, אפורות ושחורות – כאשר סביב הגפן עצמה אין כמעט אדמה. כך גם בכרמים של יקב Karthäuserhof.
יין הדגל – Karthäuserhof Karthäuserhofberg Riesling Spätlese: יין לבן מתוק, בעל אלף טעמים המשתנים מלגימה ללגימה. פרי טרופי (אננס, גויאבה), אגס וקלמנטינה, עטופים בניחוחות מבושמים, והרבה מינרליות מתמשכת לכל אורך הטעימה. יקב עתיק הוציא יין עם עתיד גדול. טמפרטורה מומלצת: 12-10 מעלות.
שנת הקמה: 1335