בשנים 1736-1730 התרחשה באי לַנזַרוֹטֶה, האי הצפוני באיים הקנריים שבאוקיינוס האטלנטי, השייכים לספרד, סדרה של התפרצויות געשיות עזות, שהותירו בו את חותמן בדמות אפר וולקני סמיך שכיסה את פני הקרקע.
עשרות שנים אחר כך, לקראת סוף המאה ה-18, היה זה כומר מקומי מכובד, שסבר כי דווקא בתנאי קרקע אלה אפשר יהיה לגדל ענבי יין שיניבו יינות טובים. הוא נטע גפנים על קרקעות שהיו שייכות למשפחתו מדורי דורות, ואחר כך בנה את מכבש היין. כך נולד היקב הראשון באיים הקנריים.
עם מותו של הכומר, ב-1803, המשיכו אחיינו ואחייניתו להפעילו את היקב. במרוצת הזמן היקב החליף בעלויות, ומאז שנת 1880 ועד היום הוא נתון בידיה של משפחת דוּראן, שמייצרת בו יינות ייחודיים מהענבים שהיא מגדלת בכרמים הנטועים בקרקע הגעשית.
על רקע הנוף הייחודי של האי, נוף שחור של אדמה וולקנית ואבני בזלת, היקב הנוכחי בוהק בלובנו, עם מבנים נמוכים ומרתפים עמוקים.
גידול הענבים באי לנזרוטה ייחודי לחלק זה של העולם. הקרקע החרוכה והעקרה לכאורה מייצרת יין מעודן ונדיב, יין של לַבַּה, בעל אופי אטלנטי.
היין: Listan Negro Grain to Grain.יין אדום יבש מענבי ליסטַן נֶגרו, מלא ניחוחות וטעמים של פרחים אדומים. בעל גוף בינוני, עדין ומלטף, משיי כמעט. מיוצר בשיטת "תסיסה קרבונית" –תסיסה סגורה (בדומה לבוז'ולֶה). לאחר מכן מועבר להתבגרות קצרה – שישה חודשים – בחבית, על מנת להוסיף לו אריכות חיים. שומר הרבה מפרי הגפן וגם טאנינים עדינים. טמפרטורת הגשה מומלצת: 14-12 מעלות.
מה המיוחד: היקב וכרמיו על קרקע געשית