סיגרי המותג Byron של היום הם סיפור של יכולת להחיות מחדש מותג מצליח מלפני יותר ממאה שנה, ולהגיע לאותה רמת איכות וביקוש, ואולי אף יותר, אך מטבק אחר ובמקום אחר לחלוטין.
הסוד הוא בגֶנים: ב-1848, חוסֶה אלפונסו, סבא רבא-רבא-רבא של נלסון אלפונסו, הנחשב כיום אחת הדמויות המוערכות בעולם הסיגרים, רכש עם אחיו אוסֶביו מפעל סיגרים קטן ליד הוואנה, קובה. באותם ימים שוקי היעד של רוב הסיגרים הקובניים היו ארצות הברית ואנגליה, ולכן האחים קראו למותג Lord Byron, על שם המשורר האנגלי הנודע, חובב סיגרים. 150 שנה אחריה יווסדו של המותג הקים נלסון אלפונסו את Byron, והפעם בקוסטה ריקה.
כבר במבט ראשון על הסיגר Honorables מהסדרה המוגבלת Siglo XXI, שהגיע באחרונה לישראל, אפשר ללמוד על בקרת איכות קפדנית ביותר של גלגול ובחירת העלים. מילוי הסיגר מורכב מעלי ליחֶרו מניקרגואה, ווֹלַדו וסֶקו מפרו, שעברו יישון של ארבע שנים, והסיגר חמש שנים נוספות. חוזקו בינוני, טעמיו מלאי גוף, והוא שופע תבליני אפייה, עץ וקרמיות שמלטפת את החך.
ארץ ייצור: קוסטה ריקה | מילוי: ניקרגואה, פרו | אוגד: פרו | עטיף: אקוודור | ויטולה: גורדו (7 x 60) | מחיר: 200 שקל