יקב טראמפ

Trump Winery. Photo: trumpwinery.com
ב-2011 רכש דונלד טראמפ יקב במדינת וירג'יניה. כי טראמפ צריך שיהיה לו הכל, גם יקב הנושא את שם משפחתו. אבל את הבעלות הרשמית על היקב הוא העביר לבנו. ועוד משהו: הנשיא ה-45 של אמריקה בכלל לא נוגע ביין

דונלד טראמפ, הנשיא ה-45 של ארצות הברית, הוא איש אשכולות. אשכולות של כסף… כבר בשנות ה-20 לחייו היה מיליונר, ומשם קצרה הדרך עד להיותו מיליארדר, שהונו ונכסיו מוערכים ב-3.7 מיליארד דולר (נכון לאוקטובר 2016, על פי "פורבס"). ידו – ועסקיו – בכל (כמעט). נדל"ן, בתי מלון, בתי קזינו, קולנוע, טלוויזיה, בנקאות ומה לא. וכמו עשירי תבל רבים אחרים, ועל מנת שתדמיתו – גם בעיני עצמו – תהיה מושלמת, היה חייב לרכוש יקב שיישא את שם משפחתו. כי יקב זה סמל, זה מעמד, זו דרגת ייחוס, אפילו דרגת אצילות, לפי המסורת הצרפתית. אם לא רוטשילד, אז לפחות כמו רוטשילד.

כן, אז לטראמפ יש גם יקב (עם דגש על "גם"), למרות שהוא עצמו לא נוגע באלכוהול, לרבות יין. כמצופה מטראמפ, זה לא עוד יקב; זה יקב גדול, מפואר, מודרני, עם בית מלון צמוד, מפואר לא פחות. אבל באופן רשמי, היקב שייך לאחד מבניו של טראמפ, אֶריק. מתנה מאבא האוהב…

יקב טראמפ, שיש אומרים שהוא הגדול ביותר במדינת וירג'יניה, ובכל מקרה, המתקדם ביותר, שוכן במיקום מיוחד, שנקבע בזכות ידע מוקדם ומחשבה נכונה. טראמפ רכש אותו רק לאחר שהיה משוכנע שמצא כאן את הטרואר החלומי לגידול גפנים ולהפעלת יקב. כאן, לרגלי Blue Ridge Mountains, לאורך "שביל היין" של וירג'יניה הירוקה והיפה, הכולל כ-30 יקבים.

שטחי היקב והכרמים. Photo:Trump Winery
trumpwinery.com

היקב ממוקם בשכנות למונטיצ'לו, אחוזתו וכרמיו של תומס ג'פרסון, האיש שנטע לראשונה גפן אירופית באמריקה. בספרי היין האזור מכונה "מקום לידתה של הכּוֹרמוּת האמריקאית", כינוי שניתן בזכותו של אותו ג'פרסון, שהיה הנשיא השלישי של ארצות הברית (כיהן בשנים 1809-1801), והראשון – וכנראה גם האחרון עד היום – שהבין ביין. את הידע הרב שלו בתחום היין והגפן רכש ג'פרסון שנים אחדות לפני היותו נשיא, כאשר שימש שגריר ארצו בצרפת. ועכשיו, אחרי כ-220 שנה ו-42 נשיאים – מעורב שוב נשיא אמריקאי בתעשיית היין באזור…

אחוזתו של ג'פרסון, מונטיצ'לו, מהווה מוקד התעניינות בקרב מביני יין וחובבי היסטוריה אמריקאית. יקב טראמפ נמצא במרחק שמונה קילומטרים ממנה, ועמו גם Albemarle Mansion, בית מידות מפואר ואלגנטי, אותו מלון סופר דלוקס בעל 45 חדרים, שכל אחד מהם בסגנון אחר. די להיכנס ללובי, עם ספות העור סטייל צ'סטרפילד ועם הבר השופע בשמפניות עילית, על מנת להבין את כוח הכסף.

Trump Winery חדר הטעימות. Photo: trumpwinery.com

רכישה מפשיטת רגל

ביקב טראמפ נקשרים שני סיפורים מעניינים. הראשון, והפיקנטי, הוא סיפור רכישת היקב, והשני הוא על הגפנים האירופיות של ג'פרסון. היקב נרכש על ידי טראמפ באפריל 2011, ובאוקטובר נפתח מחדש עם צוות חדש, ועם יינות שהיו מיוצרים עוד קודם לכן, במותג אחר כמובן. הבעלות הקודמת היתה בידי פטרישה קלוּגֶה, שירשה את המקום מבעלה השני יחד עם מיליארד דולר. קלוגה הנ"ל היתה דוגמנית עירום וגם שחקנית, ולא הבינה דבר וחצי דבר ביקבים וביין, ומן הסתם, גם לא במלונאות, ולכן החליטה להעמיד את היקב והמלון למכירה תמורת 65 מיליון דולר. אלא שבינתיים הגברת פשטה רגל (כן, גם עם מיליארד דולר זה עלול לקרות…), וטראמפ עט על ההזדמנות ורכש את הכל היישר מהבנק, עבור 3.6 מיליון דולר בלבד. זה לא נשמע כמו "עסקים כרגיל", אך טראמפ יודע דבר או שניים על כסף ופשיטות רגל. לאחר הרכישה הוא העביר, כאמור, את הבעלות לידי בנו אריק, המשמש כיום נשיא היקב. משפחה של נשיאים…   

הסיפור השני, המקצועי יותר, מתייחס לגפנים מהזנים האירופיים, של תומס ג'פרסון, ועל גלגוליהן עד היום. חרף מאמציו האינסופיים כמעט של ג'פרסון לגדל גפן אירופית במונטיצ'לו, הדבר לא עלה בידיו במשך כמה וכמה שנות בציר. באותה תקופה לא ידעו על מחלת הפילוקסרה, שעשתה שמות בגפנים, ובכלל זה גם בכרם הראשון, השני והשלישי של ג'פרסון. כל הניסיונות החוזרים והנשנים לא צלחו. ג'פרסון הלך לעולמו בינתיים, ורק עשרות שנים מאוחר יותר, לאחר גילוי המחלה והדברתה, האזור שבמרכזו העיר שרלוטסוויל נעשה אזור פורה לגידול גפנים. ההצלחה הראשונה היתה בשנת 1835 על ידי ד"ר נורטון, שייצר יין אדום דומה ל-Claret הצרפתי, הבורדולזי, של אותם ימים.

Trump Winery טיול רכוב בין הכרמים
Photo: trumpwinery.com

הכל בגדול

כידוע, הגורמים החשובים לייצור יין טוב מתחילים במיקום הכרם, ממשיכים בזני הגפן ובציוד החקלאי לגידול הגפן ומסתיימים בציוד הטכני לייצור יין, וכמובן, ביינן הנכון. כל אלה עולים כסף, הרבה כסף, אם רוצים לייצר יין טוב או טוב מאוד. אצל משפחת טראמפ הכל בגדול. על 3,250 דונם כרם, שמהם 500 דונם של זני משפחת ה-Vinifera, הזנים האירופיים המוכרים והמוגנים מהמחלה, הם מפעילים יקב סופר-מודרני, שמשלב בראייה חדשנית גם שיטות ייצור מסורתיות, בניהולו המקצועי של יינן ותיק ובעל ניסיון בינלאומי עשיר, Jonathan Wheeler. וכדי שהיקב יהיה משתלם באמת, הם מפעילים גם את המלון שרכשו במצורף אליו – מלון מסוגנן, רומנטי ויוקרתי, המשתרע על פני 2,600 מטרים רבועים, בלב הכרמים ובצמוד ליער השכן. בנוסף ל-45 חדריו המהודרים הוא מציע גם את כל הדרוש לעריכת כנסים, אירועים וגם, איך לא, בילויים הקשורים ליין. מתחם היקב והמלון שבבעלות הטראמפים כולל גם כנסייה צנועה, המשמשת בטקסי חתונה המתקיימים במתחם.

הזמנה לטעימה ממבחר יינות טראמפ. trumpwinery.com

טראמפ הוא איש עסקים מיוחד במינו. כמעט כל מה שהוא נוגע הופך זהב. רכישת יקב ומלון  מפואר, באזור בעל היסטוריה אמריקאית עשירה, בסביבת הגידול של הגפן האירופית הראשונה בארצות הברית, ליד אחוזת מונטיצ'לו של תומס ג'פרסון, במחיר של קרוב לכלום, נותן לאיש, הנשיא ה-45 של אמריקה, הרבה נקודות זכות. מפורסם בקרב עשירי הכרך, ולא רק בטיב יינותיו, אלא אף בהכנסת האורחים המפנקת ובשפע הבילויים המובטחים, היקב מייצג את טראמפ כמו שהוא אוהב לחיות.

יין הנשיא

היכרות ראשונה עם שני יינות של יקב טראמפ

Trump New World Reserve Monticello Red Wine 2012:

בלנד בורדולזי אמיתי. ענבי מרלו (42%), קברנה פרנק (33%(, קברנה סוביניון (15%) ופטי ורדו (10%), שעברו ביקב קירור ראשוני והמשיכו לתסוס במכלי פלדה בתסיסה איטית ומבוקרת. לאחר יצירת הממסך הועבר היין הצעיר לחביות אלון צרפתיות למשך 16 חודש, ועוד כמה חודשים בבקבוקים ביקב. יין בצבע ארגמן כהה אטום, מלא ניחוחות וטעמים של דובדבנים בשלים ושזיפים, עם עטיפת עשן עדין. מוגדר, בעל גוף, מורכב, עם טנינים מורגשים. מתאזן עם האלכוהול המדוד. סיומת ארוכה עם מעט ירוק ושקדים קלויים. בורדו באמריקה.

       

Trump Meritage Monticello Red 2014:

ממסך מורכב מזני קברנה סוביניון (33%), מרלו (26%), קברנה פרנק (16%), פטי ורדו (14%) ומלבק (11%), שגדלו בכרמים למרגלות הרי Carter. לאחר בציר ידני וסלקטיבי עברו קירור מוקדם והמשיכו לתסוס בטמפרטורה נמוכה (25-23 מעלות). לאחר התסיסה האלכוהולית עברו תסיסה מַלוֹ-לַקטית והתבגרו בחביות אלון צרפתיות, חלקן חדשות, במשך כשנה וחצי. הממסך מוגדר אמנם כבורדולזי, אבל זה לא מדויק; יש בו מין מתיקות עגולה שאין ביינות בורדו. היין בגוון רובי אטום, עם ניחוחות וטעמים של שזיפים ודובדבנים שחורים וגם תבלינים. גוף ממוצע וסיומת עדינה. מתאים עם כל מאכלי בשר.

 

 

הרשמה לניוזלטר של סיגאר

    Shopping cart

    0

    אין מוצרים בסל הקניות.

    Hit Enter to search or Esc key to close
    האם את/ה מעל גיל 21?
    הכניסה לאתר מותרת מגיל 21 בלבד

    בכניסה לאתר זה הנני מאשר ומצהיר כי: (1) הנני בגיר אשר מלאו לו 21 שנים לפחות; (2) הנני מבקש, מראש ובכתב, להיחשף לפרסומת למוצרי עישון בלא חוזי (video) או שמע כלשון סעיף 3(ב)(5) לחוק איסור פרסומת והגבלת השיווק של מוצרי טבק ועישון, תשמ"ג-1983.

    הנני מבקש לצפות בתכני האתר, וכן מספק את הצהרתי זו, באופן חופשי ותוך הבנה מוחלטת ומלאה של מעשיי והשלכותיהם ולא תהא ו/או למי מטעמי כל דרישה ו/או תלונה ו/או בקשה ו/או תביעה כלפי מפעילי האתר ו/או בעלי האתר ו/או מי מטעמם בקשר לתוכן האתר, לרבות התוכן השיווקי, הפרסומי והאינפורמטיבי המצוי בו.

    דילוג לתוכן