בתחתית שיפולי ההר Ben Wyvis, בעיירה Dingwall שבהיילנדס של סקוטלנד, פועלת מאז 2015 מזקקת וויסקי על אנרגיה בת קיימא בלבד, אנרגיה נקייה, הכי נקייה. החשמל, המים – הכל ממקורות מקומיים, מאנרגיית השמש והרוח ומאנרגיה ביולוגית.
נתון מעניין נוסף הוא שהמזקקה היא למעשה קואופרטיב קהילתי, שהבעלות עליו מתחלקת בין 3,000 מתושבי העיירה וקרוביהם, אשר חיים להם בשקט ובשלווה, ונהנים בכל רגע מעוד לגימה של וויסקי סקוטי משובח, וויסקי שלהם. שותפות שווה, היחידה בעולם, שמצליחה לנהל ולחלק את הרווחים על פי נוסחה מוסכמת שעובדת במשך שנים. רק הניהול השוטף נעשה בידיים מקצועיות, של מומחים בייצור ובשיווק וויסקי. כל חברי הקואופרטיב דוגלים בשמירה על העיקרון של הפעלת המזקקה על בסיס אנרגיה בת קיימא טהורה, ומחויבים לו. וזה עיקר העניין.
וכך זה עובד: בעזרת אנרגיית הרוח מופעלות טחנות יעילות, בעזרת אנרגיית השמש נטענים טרנספורמטורים להפעלת המכונות והמכשירים, והאנרגיה הביולוגית, מן הצומח, תורמת אף היא את חלקה. המים הזורמים מן ההר הסמוך משמשים לדילול המשקה בתהליך הייצור. כל הגורמים יחדיו מהווים ניצול מוחלט של כוחות הטבע. ההצלחה של המזקקה בייצור חשמל טבעי כה גדולה, עד שהיא מספקת חשמל גם לסביבה, ונוטלת לעצמה רק את הדרוש לה.
מזקקה באזור הגבוה של סקוטלנד, חלקו לבן בחורף, וכולו ירוק מאוד בקיץ, בעיר שחיה ונושמת וויסקי בלי להיות שיכורה.
הטעימה: GlenWyvis Single Malt Whisky Batch 02/18. וויסקי סקוטי מוגדר היטב, עם ניחוחות וטעמים מורכבים. מתיקות עדינה, מהחביות הספרדיות של יין שרי Oloroso יחד עם חביות של וויסקי טנסי, ועוד טעמים מחביות סודיות של המזקקה. משקה מורכב, עם אלכוהול מדוד (46.5%) והרבה תבלינים עוקצניים. וויסקי מכובד לשולחן מכובד.