סאקה נחשב כמשקה האלכוהולי הלאומי של יפן. הוא עשוי מאורז, ובנוי על שלושה יסודות ייצור: הראשון – איכות ומקור האורז; השני – מקור מים טבעיים; והשלישי – האקלים באזור.
הסאקה טוֹז'י-קאן של מזקקת הַקוֹטסוּרוּ מופק על פי הוראות ה-Head Master, ששמו רשום על התווית. המזקקה משתמשת באורז מזן Yamadanishiki, מובחר ומיוחד. מקור המים הטבעיים שלה הוא בהרי ה-Rokko הגבוהים, שמשפיעים גם על האקלים בסביבה, שכן הרוחות הגולשות מהם יוצרות אקלים מדוד וקריר.
כל הגורמים הללו יחדיו מהווים אוצר של תכונות אידיאליות להפקת סאקה שהוא, כשמו, גאווה ליוצריו. משקה חסר צבע, לא צלול לגמרי. ארומטי, חלק מאוד ומלטף, בעל גוף ממוצע, עם מעט מתיקות עדינה. אפשר לשתות קר או חם, לפי הרכב הארוחה. 15.3% אלכוהול.