מאז פתיחתה ב-2014, מסעדת Sublimotion, הפועלת במלון Hard Rock Hotel באיביזה שבספרד, מחזיקה בתואר: "הארוחה היקרה ביותר בעולם". ועם מחיר סגור מראש של 1,650 אירו (!!) לאדם, זו אכן המסעדה הכי יקרה בעולם, ובהפרש ניכר ממתחרותיה לתואר הזה. השאלה היא האם בכלל מדובר במסעדה או אולי במיזם המשלב טכנולוגיה וגסטרונומיה ומייצר חוויה אינטראקטיבית-רב-ממדית-רב-חושית, ודקדנטית להפליא, אשר קשורה גם לאוכל.
החלל הוא חדר מלבני נטול חלונות, אשר במרכזו שולחן אחד ל-12 סועדים שחשבון הבנק שלהם מאפשר זאת. הקירות מצופים במסכים המשנים את התפאורה והאווירה, ומתאימים אותן לכל אחת מהמנות המוגשות לאורך שעתיים וחצי של ארוחה-חוויה. בקבוקי שמפניה משתלשלים מהתקרה, והמקרנים הופכים את החלל למעין אקווריום ענק, כתפאורה לדגימות אדמה בניחוח ים המוגשות בתוך צדף. החלל והמוזיקה משתנים לתפאורה של קרון ברכבת האוריינט אקספרס, ומלָווים ביצת פברז'ה וקוויאר. בהמשך יגיעו פטריות וכמהין על רקע תפאורה של יער, משקפות תלת-ממד ה"מסיעות" את הסועדים עד איי פולינזיה, מוזיקה לריקודים וכך הלאה.
היזם הוא פַּאקו רונסֶרו, שף ספרדי בעל שני כוכבי מישלן וחובב בישול מולקולרי. לדבריו, "האוונגרד מתבטא לא רק בסגנון הבישול, אלא באופן שבו מגישים ומבינים את הבישול, כחוויה חושית יחידה במינה".
כל זה נחמד מאוד, אלמלא העובדה שאי שם בשנחאי, סין, קיימת מסעדה בקונספט דומה מאוד, שנפתחה שנתיים קודם לכן. קוראים לה אולטרא-ויולט, ותכף תקראו עליה.
Sublimotion – Sant Jordi de Ses Salines ,Hard rock Hotel, Ibiza