בשפת הקֶצ'וֹאה העתיקה, שפתם של בני ממלכת האינקה, המילה Apu פירושה "הר". שבטי האינקה, תושבי הרי האנדים, האמינו שההרים סביבם הם אלים ששומרים עליהם מכל פגע. בין הפסגות המושלגות של האנדים הפרואניים, בגובה 2,700 מ' מעל פני הים, שוכן יקב Apu, שקיבל את שמו בהשראת ההרים הללו.
היקב וכרמיו ממוקמים על אדמת אבן גיר בהירה, מלאה שרידי אורגניזמים בני מיליוני שנים, והגפנים גדלות כאן במשטר אקלים אירופי. כן, יקב באמריקה הדרומית מגדל ענבים באקלים שאינו מותאם למיקומו הגיאוגרפי, וכך גיזום הכרם מתבצע בינואר, והבציר באוקטובר. זה שינוי משמעותי ונועז, תוצאה של ידע חקלאי מתקדם.
כרמי היקב, הנטועים בעמק Carahuasi בגבהים מ-2,850 עד 3,300 מטר, נתונים לתנאי מזג אוויר חריפים, עם טמפרטורות שמשתנות בקיצוניות רבה בין יום ולילה. אלה, יחד עם הזווית המיוחדת של קרינת השמש בגבהים הללו, יוצרים אקלים אידיאלי לגידול גפן ולהתפתחות חקלאות איכותית.
היקב שבין ההרים, מעט צפונה מיערות הגשם של דרום אמריקה, מקפיד על תהליכי גידול הגפנים והפקת היין בהתאם לכללי השמירה על קיימות הטבע. אגם Carhuacocha , בגובה 4,150 מטר, משמש מקור המים להשקיית הגפנים, בעזרת נהר Lucmos הממשיך את דרכו אל האמזונס.
הטעימה: Sangiovese 2017Apu.יין הדגל של היקב מפגין אופי של "יין גובה", כלומר, בעל גוון סגלגל וגוף רזה, מלא פרי מתוק למחצה –דובדבנים ותותים אדומים. חמיצות מוגדרת, ובו בזמן עדינה. מתחבר נהדר למאכלי בשר. טמפרטורה מומלצת לשתייה: 12-10 מעלות.