ביקור במזקקה בשעת פעולה ממלא את החסר בידע על המשקה המפורסם. כל ימאי אנגלי מכיר את המושג: "מנת הרום שלי". רום מייצרים מקני סוכר, שנסחטים בכבישה עד לקבלת מוֹלַסה (דִבשה). זו עוברת תהליך זיקוק והופכת למשקה רום ראשוני, אשר נשלח להתבגרות בחביות. החביות מעבירות למשקה הצעיר תכונות נוספות, של מאפייני המשקה בהתאם לאורך תקופת ההתבגרות שלו. מזקקת בַּרסֶלו משתמשת בחביות ישנות של וויסקי בורבון אמריקאי, בעלות שריפה פנימית עמוקה, ואכן הרום הזה מלא ניחוחות של עץ שרוף יחד עם מתיקות עדינה ועוד עץ קלוי. משקה בגוון מהגוני מבריק, מלא ניחוחות של שקדים ואגוזים קלויים. יופי של רום, שיכול להיות מעורבב עם כל מיץ פירות או עם קולה, וטוב גם עם קוביות קרח בלבד.
ארץ ייצור: הרפובליקה הדומיניקנית * יישון: שש שנים * חוזק: 40% * מחיר: 160 שקל (750 מ"ל)