נוף משכר ממגדל התצפית
יקב ד'ארנברג, באזור מקלארן וייל (McLaren Vale) שבאוסטרליה הדרומית, הוא יקב משפחתי המוכר בכל העולם, בזכות הגישה הייחודית שלו לייצור יין והמבנה החדשני שלו, המכונה "הקובייה".
היקב נוסד בשנת 1912 על ידי ג'וזף אוסבורן, ומאז הוא בבעלותם ובניהולם של צאצאי המשפחה. ד'ארנברג ידוע בגישתו המסורתית לייצור יין, עם שימוש בשיטות עתיקות לצד חדשנות, ומתמחה בייצור יינות אדומים חזקים מאוד בעוצמתם, בעיקר יינות שיראז, אך מייצר גם מגוון רחב של יינות לבנים ורוזה.
"הקובייה" (The d'Arenberg Cube) הוא מבנה בן חמש קומות, המעוצב כקובייה סוריאליסטית, כפי שנהג לצייר סלבדור דאלי, אלא שהמיקום, ממש בלב הכרמים, מוסיף נופך משלו. העיצוב הפנימי של הקובייה אקלקטי וצבעוני, ומשלב בין אמנות מודרנית לבין אלמנטים מסורתיים. המבנה כולל חדר טעימות, מסעדה, מוזיאון יין וגלריה לאמנות.

היקב מציע סיורים מודרכים – גם בחדרים הנסתרים שבקובייה עצמה – וטעימות מודרכות של מגוון יינותיו. מניסיון אישי, כדאי לא לנהוג אחר כך, מכיוון שרבים מהיינות מטפסים עד 16-15 אחוזי כוהל, וזה כבד, עוצמתי ו…משכר. יין הדגל מכונה "הזרוע המתה" ("Dead Arm"), ומתאפיין בטעמים עשירים של פירות שחורים, תבלינים, שוקולד ועץ אלון. כינויו מתייחס לתופעה המתרחשת בכרם, שבה חלק מזרועות הגפן מתייבשות ומתות.

חשוב לא לדלג על המסעדה בקובייה, שמציעה ארוחות גורמה של קולינריה מקומית עם יינות היקב, והמוזיאון שבמקום מציג את ההיסטוריה של היקב, את תהליך ייצור היין ושלל יצירות אמנות מודרניות, כולל של אמנים אוסטרליים ידועי שם ואמנות אבוריג'ינית.
טיפ קטן: כדאי מאוד לטפס לקומה העליונה של היקב, ולהשקיף משם על הנופים הירוקים של הכרמים ועל הסביבה כולה.