המקור של רום, רום טוב, הוא קנה סוכר. קנה הסוכר גדל באקלים חם, על אדמה פורייה ועשירה במינרלים, תנאים די דומים לאלה של גידול ענבים, למעט עניין החוֹם, כמובן.
באזור של שדות קנה סוכר נרחבים, לרגלי הר הגעש סן קריסטובל המושלג לעתים, מזקקה מודרנית, משפחתית מאוד, מייצרת רום מקנה סוכר מובחר וטהור, לא מוֹלַסה, המציג גוון ענברי בהיר (בניגוד לגוון הכהה של המשקה המיוצר ממולסה).
זה רום ארומטי ופרחוני, מתוק מעט בהתחלה, לחם טרי ומעט תבלינים. במהלך הטעימה נעשה מורכב, בעל גוף, מלא פפאיה וקיווי, קליפות אגס וטבק. הרבה טבק, הרבה אלון קלוי, הרבה סיגר. רום מוזהב, תרתי משמע.
ארץ ייצור: ניקרגואה * יישון: 25 שנה * חוזק: 40% * מחיר: 737 שקל