מפתיע, אבל זה עובד. החוזק האלכוהולי מזהיר מ"מכת פתיחה" עם המגע הראשוני של המשקה בלשון, אך לא כך בגראפה אדג'יו. מהשנייה הראשונה המשקה משתלב עם חושי הריח והטעם, בעדינות מורכבת של ניחוחות וטעמים חלקים וכמעט מתוקים. אחוזי האלכוהול הגבוהים מוסיפים את המתיקות העדינה, הטבעית. המשקה מיוצר מגֶפֶת ענבים (קברנה סוביניון, מרלו ופינו נואר), כולל קליפות, גבעולים וחרצנים – שאריות ייצור היין, שבהן יש עדיין נשמה וטעמים חבויים, ואלה מתקבלים בברכה אצל המשקה החדש. האדג'יו נחשב שיא הטיב של גראפה מבוגרת, בהיותו ה"זקן" מכל סוגי הגראפה האיטלקית. לאחר 14 שנים בחביות קרואטיות וסלובניות, הגראפה המתבגרת שהתה עוד שנה בחביות עץ ערמונים, שהוסיפו לה טעמים וניחוחות משלהם. המשקה מיוצר בתהליכים מדודים, בכמויות קטנות בשיטת Bain Marie, כמו בסיר בישול כפול-דפנות, שבו מכינים מאכלים תוך כדי בקרה קפדנית על הטמפרטורה. כיף של משקה, אידיאלי לסוף ארוחה טובה ועדינה.
ארץ ייצור: איטליה * תקופת יישון: 15 שנים * אלכוהול: 48% * מחיר: 700 שקל
למשקאות נוספים היכנסו לקישור כאן