לפנינו דוגמה מוחשית של שימוש ארוך ומורכב בחביות מותאמות לוויסקי מיוחד. חביות מייצור אמריקאי, עם "שריפה פנימית חזקה" (Heavy toasting), עברו תקופה ארוכה כשהן מלאות וויסקי בורבון, ולאחר שהמשקה התבגר הן רוּקנו, נשלחו לאי הפורטוגלי מדיירה ומולאו ביין Malmsey, היין המתוק המפורסם והטעים של האי. החביות המלאות הושארו בשמש במשך שנתיים, עד להתבגרות היין המקומי. בסוף התהליך הועברו החביות הריקות לסקוטלנד, מולאו בוויסקי סינגל מאלט בַּקַלְטה לתקופה נוספת של התבגרות מדודה. הבקלטה, החזק יחסית, מבקש דילול עדין לפני הלגימה: שתי כפיות מים קרים או קוביית קרח לכוס וויסקי סטנדרטית. בעל גוון זהוב עדין, מבשם את הסביבה עם חליצת הפקק. דבש ושמרי לחם טרי, טעמי תפוח עץ בתנור, תפוזים עם קרמל, שוקולד ומרציפן. סיומת מתקתקה. וויסקי בעל גוף ונוכחות. אחד המיוחדים שטעמתי.
ארץ ייצור: סקוטלנד * משך יישון: Extra maturation * אלכוהול: 46% * מחיר: 289 שקל
למשקאות נוספים היכנסו לקישור כאן