ביום הטעימה, וללא כל "טקס מוקדם", מזגתי כוס מלאה מהנוזל הלבן השקוף, נכון, אחרי דג מלוח. אבל, הפתעה. זה לא וודקה. טעים להפליא, פרחוני ופירותי, המשקה הלבן החליק בעדינות ובאלגנטיות אל כל חושי הטעם והריח. לראשונה, קוניאק לבן, ועם סיפור ארוך על האוקיינוסים המושלגים של הקוטב הדרומי, סיפורו של ז'אן ז'אק גודֶה (Godet), מצאצאי משפחה של יצרני קוניאק ומשקאות חריפים אחרים באזור קוניאק. לפי הכתובים, הם המציאו את הנוסחה המיוחדת, Unique filtration and distillation systems, של קוניאק מענבי Folle Blanche בלבד, זן ידוע בחמיצותו הגבוהה בכרמים הלבנים של חבל קוניאק. משקה פריך, קר, עדין, בעל שמנוניות מוגדרת, חלק, קל להתחבר אליו. המזקקה ב-La Rochelle, עם המוזיאון הסמוך של מלחמת העולם השנייה, שווים ביקור היסטורי, וגם טעים.
ארץ ייצור: צרפת * יישון: שבע שנים * חוזק: 40% * מחיר: 230 שקל