הקולינריה הצרפתית בכלל והפריזאית בפרט היא אבן היסוד, הקלאסיקה, של מדריך מישלן. השף גִי סַאבוֹאַה נמצא בשורה הראשונה, והמצומצמת מאוד, של השפים החשובים של המטבח הזה; הוא אחד השמות המפורסמים והמוכרים במסעדות מישלן הקלאסיות. זה השף שגורדון רמזי אמר עליו שהוא המנטור והמודל שלו. כל הגדולים והמבינים אכלו במסעדה של גי סאבואה. היא זכתה כבר בכל תואר וכיבוד אפשרי, ונחשבת זה שנים אחת המסעדות הטובות בעולם.
דרכו המקצועית של סאבואה החלה ב-1969, אצל השוקולטייר והקונדיטור המפורסם לואי מרשן. בהמשך התמחה בכמה מקומות נחשבים, וב-1980 פתח את המסעדה הנושאת את שמו והיה למטאור החדש בשמי הקולינריה הצרפתית. תוך שנה זכה בכוכב מישלן הראשון שלו, ומאז נוספו לו עוד שניים.

בשנת 2015 עברה המסעדה למשכן חדש, במבנה דמוי ארמון מהמאה ה-18, Monnaie de Paris (המטבעה של פריז), הצופה לנהר הסֶן מצד אחד ולמוזיאון הלובר מהצד השני. חלל ההסעדה מתחלק לשישה טרקלינים בגדלים שונים, מעוצבים על ידי האדריכל ז'אן מישל וילֶמוֹט, שהדגיש בעיצוב את מקומו של השולחן במרכז.
התפריט קלאסי אלגנטי, ויחד עם זאת מתחדש ומפתיע. אחת המנות המזוהות ביותר עם סאבואה היא מרק ארטישוק עם כמהין שחור. מנות נוספות, לדוגמה: מרקמים של סקאלופ על צלחת ועל חצי צדף; ברווז מלארד עם כבד אווז ופטריות בטורט סתווי; מילפֵיי פתוח עם וניל טהיטי.
Restaurant Guy Savoy – Monnaie de Paris – Restaurant Guy Savoy
שורה תחתונה: ביקור חובה לכל חובב קולינריה, פעם בחיים לפחות. שלושה כוכבי מישלן
מחירים: תפריט טעימות צהריים – כ-260 אירו, עם ארבע כוסות יין – כ-335 אירו. תפריט טעימות ערב – כ-680 אירו