מסעדת לה ברנרדין המקורית נפתחה בכלל בפריז, ב-1972, על ידי צמד האחים מַגי וז'ילבר לֶה קוז מכפר דייגים קטן בבריטני, צרפת, והתמקדה בדגים ובפירות ים. שם היא כבר זכתה בכוכב מישלן הראשון שלה, ועד 1980 כבר היו לה שלושה. ב-1986 החליטו האחים לעבור לניו יורק ופתחו את לה ברנרדין לא רחוק מה-MoMA. לאחר פטירתו של ז'ילבר צירפה אליה מגי את השף הצרפתי אֶריק ריפֶּר, שהתמחה אצל ז'ואל רובישון והמשיך לניו יורק כתלמיד וחבר של ז'ילבר. הוא אימץ את תפיסת העולם הקולינרית של האחים לה קוז, המתמקדת בפירות ים טריים ביותר והפיכת הדג לכוכב המרכזי.
מלבד שלושת כוכבי מישלן, המסעדה נכנסה פעמים אחדות לספר השיאים של גינס בזכות הדירוג הגבוה שלה ומספר הפרסים חסר התקדים שבהם זכתה, בעיר שבה מחפשים את הדבר הגדול הבא. כבר חצי יובל שנים היא נמנית ברשימת חמישים המסעדות הטובות בעולם ומחזיקה בעקביות בכל הכוכבים והפרסים שלה. "חייבים תמיד להתפתח. אם המסעדה היתה עדיין כמו ביום שבו פתחנו, היא הייתה ישָנה. חייבים לשנות – אבל בעדינות", מסבירה מגי את הסוד.

העיצוב עכשווי אך לא מודרני מדי, נעים, אלגנטי ונוח. הרבה עץ, כיסאות מרופדי עור, שולחנות מחופי מפות ארוכות. חדר האוכל הרחב מציע ארוחות ערב, ארוחת טעימות וגם כזאת צמחונית. מנות לדוגמה: סשימי המאצ'י, פטריות מוחמצות, חזרת מלון ודאשי הדרים; קוויאר רויאל אוסטרה; קיפוד ים וצדפות עם קרקר נורי וג'לי אצות.
Le Bernardin by Eric Ripert | Home
שורה תחתונה: מקדש לחובבי דגים ופירות ים. שלושה כוכבי מישלן
מחירים: תפריט טעימות שף – כ-325 דולר, עם יין מותאם – כ-505 דולר. תפריט טעימות צמחוני – כ-250 דולר, עם יין – כ-420 דולר