ב-1 בדצמבר של שנת 1973 התרחשה באיטליה מהפכה קטנה, "מהפכת הגראפה", כאשר מזקקת נוֹנינוֹ החלה, לראשונה, לייצר גראפה מאשכולות שלמים, מזן יחיד ומובחר – Picolit, זן המשמש להפקת היינות המתוקים של אזור Friuli שבצפון-מזרח המדינה. בכך ביצע "המשקה הלאומי" של איטליה עליית מדרגה והפך לאצולת הברנדי השקוף. עד אז היו מייצרים גראפה מזגֵי הענבים (מה שנותר מהענבים לאחר הסחיטה ולפני תסיסתם ליין), ומזנים שונים. גראפה מענבים שלמים, ובייחוד מזן מובחר אחד, שומרת בתוכה את כל התכונות העדינות והמיוחדות של הגפן והענב. שלוש האחיות לבית נונינו – קריסטינה, אליזבטה ואנטונלה – מנהלות כיום את המזקקה ביד חזקה ובזרוע נטויה. הענבים עוברים בציר סלקטיבי, בעודם ירוקים עדיין, על הגפנים, על מנת לשמור על חמיצותם הטבעית. המשקה שקוף וצח כבדולח, עם ניחוחות עדינים וסגורים בהתחלה. טעמי תפוחי עץ ותבלינים מיוחדים כמו פלפל לבן גרוס. משי מלטף את הלשון, למרות חוזקו.
ארץ ייצור: איטליה * משך יישון: ללא גיל * אלכוהול: 50% * מחיר: 106 אירו