לפי הספר, משקה הטקילה מבוסס על שלושה עקרונות: 100% אגאבה, 100% ייצור ידני, 100% ייצור במקסיקו. אם מוסיפים לכך ידע מקצועי ויישון נכון, מקבלים משקה בעל דירוג בינלאומי.
מזקקה בכפר Amatitian הסמוך לעיר טקילה, בלב מדינת חליסקו שבמקסיקו, מרכז הטקילה העולמי. במבנה השוכן בין שדות האגאבה הכחולה, ליד מכשיר המדידה של הטקילה הטרייה, עומדת המאסטר-דיסטילר גברת Erika Sangeado,האישה השנייה במקסיקו הנושאת בתפקיד חשוב זה.
תהליך הייצור ארוך ומורכב: שמונה שנים לגידול האגאבה הכחולה, בציר ידני קשה, 48 שעות בישול בתנור, זיקוק מבוקר,18 חודשי יישון בחביות אלון של וויסקי בורבון אמריקאי ומילוי בבקבוקים שנוצרו בניפוח ידני. טקילה חסרת צבע, מלאה טעמי וניל, פירות יבשים ואגאבה מתוקה, ירק של גינה עטוף בווניל.
ארץ ייצור: מקסיקו* תקופת יישון: 18 חודשים*חוזק: 40% *מחיר:570 שקל