מקום שנפתח ב-2001 כבר יין-מסעדה שכונתי על ידי לארס רוּטז, הפך תוך זמן קצר למסעדת מישלן יוקרתית עם אווירה ייחודית, וכבר שלוש שנים ברציפות זו המסעדה היחידה בברלין בעלת שלושה כוכבי מישלן וכוכב ירוק. המוטו של השף המעוטר מרקו מולר, "אהבה לטבע פוגשת תרבות אוכל", בשילוב עם מנות יצירתיות ואירוח לבבי ומוקפד, הופכים את רוּטז למסעדה הטובה בברלין, ככל הנראה.
המטבח מבוסס על חיפוש מתמיד אחר טריות ועל רכישת המרכיבים מהמקור, תוך שיתוף פעולה בכל שלבי הגידול עם בעלי החוות המקומיות. השקיפות של המטבח באה לידי ביטוי גם מבחינה ויזואלית, בקיר הדו-קומתי, שמאחוריו מרכיבים מעודנים כמו מחטי אשוח, ושולחן גבוה שדרכו האורחים מוזמנים להציץ להצגה הטובה בעיר.
הרעיון להביא טריות ותוצרת מקומית לצד תרבות הסעדה מודרנית משתקף בעיצוב, הכולל אלמנטים מעץ אגוז בעבודת יד וריפודי עור. בקיץ ניתן לסעוד במרפסת שבה גן פורח מהיפים בעיר.

במקום פיתחו תפריט טעימות קטן, למי שרוצה הצצה קלה למנות, שלא לוקחת זמן כמו ארוחת טעימות רגילה, או לצעירים שרוצים להתנסות בחוויה של מסעדת מישלן בלי מעונבות ובמחיר מופחת מזה של תפריט הטעימות הרגיל, ולהתוודע על קצה המזלג לסגנון של מרקו מולר עם מנות כמו טרטר ארנבים או קרפיון מיושן יבש. מדפי היין נותרו במקומם מתחילת המיזם המקורי, ותפריט טעימות היין עשיר לא פחות מתפריט טעימות האוכל.
The Rutz Restaurant | in Berlin Mitte
שורה תחתונה: אומרים שהשף מולר הוא נושא הדגל של המטבח האירופי החדש. שלושה כוכבים
מחירים: חבילת הכל כלול בתפריט הטעימות הקטן – כ-300 אירו. תפריט טעימות רגיל – החל בכ-350 אירו. תפריט טעימות יין – החל בכ-159 אירו