מסעדת מאסה, השוכנת בבניין טיים וורנר בניו יורק, דורגה, כבר עם פתיחתה ב-2004, כ"מסעדה היקרה ביותר בניו יורק".
המסעדה בנויה בעיקר סביב דמותו הציורית – והיצירתית – של השף והמייסד, מאסַיוֹשי טַקאיַאמה, שהוא גם הבעלים של מסעדה נוספת, Kappo Masa בשדרות מדיסון, ומצטייר כאיש אמיד, חובב סיגרים והחיים הטובים, אך אוהב להזכיר שנולד כבנו של סוחר דגים בשוק של מחוז טוצ'יגי שביפן, וכנער היה עושה שליחויות על אופניו עם מנות סשימי תלויות על כידון האופניים. בהמשך למד בישול והתמחה כסושי-מאסטר בטוקיו, ולאחר מכן נסע בעקבות החלום האמריקאי.
מאסה הפכה מהר מאוד להצלחה גדולה, על אף מחירים של 595 דולר לארוחת ערב, לא כולל שתייה ומסים, ו-350 דולר לארוחת טעימות. תמורת המחיר הזה הסועדים זוכים לראות את השף טקאיאמה מבשל במו ידיו את המנות מדי ערב. כיום הוא מחלק את זמנו בין שתי מסעדותיו, אך עדיין מבשל בעצמו.
הסגנון יפני מסורתי, עם טוויסט מערבי. השף ידוע בנטייה לשלב אלמנטים זרים, בעיקר מהמטבח הצרפתי, במנות מסורתיות, כגון כמהין בטמפורה, מאכלי ים עם כבד אווז וכדומה. הוא אינו מאמין בתפריט קבוע אלא בחומרי גלם טריים, ולכן הוא מחליט בכל ערב מה לבשל בהתאם למוצרים הטריים והאיכותיים ביותר שהשיג, ועל פי מצב רוחו.
—————————————————————–
Masa – 10 Columbus Circle Time Warner Center, New York
Phone: (+1) 212 823 9800