מוזֶל, סאר, רוהר – חבלי הארץ האלה בגרמניה מוכרים ביינותיהם המתוקים, שמכולם בולט במיוחד יין הקרח של ד"ר לוסן. יין קרח אמיתי (יש מלאכותיים) הוא סיפור רומנטי כמעט, אך קשה לביצוע.
וזה הסיפור: ענבי ריזלינג בשלים (דגש על בשלים, ולא עם מחלת בוטיריטיס) נשארים על הגפן עד אמצע דצמבר, לכל המאוחר, ומתפללים שלילה אחד הקור יקפיא אותם עד שמונה מעלות צלזיוס לפחות. הכורמים עוקבים בדריכות אחר שינויי הטמפרטורה, ובלילה הנתון, כן, בלילה, בוצרים לאור פנסים את הענבים הקפואים ומעבירים אותם מיד למלחציים עדינים ביותר. הקרח, שמכיל את כל המים שבענב, נשבר והופך למים, והתירוש המרוכז, מלא סוכר וחמיצות גבוהה, נשפך היישר אל החבית. לאחר הוספת שמרים מתחילה תסיסה איטית, שנמשכת לעתים חודשים ארוכים, מאחר שהתירוש מתוק מאוד. היין המצומצם, לאחר גמר התסיסה, עובר תהליך הצללה ומאוחר יותר בִקבוק. זהו יין בעל יכולות להישרדות ארוכת שנים, אינסופית כמעט.
יין הקרח של ד"ר לוסן מכיל שישה אחוזי אלכוהול בלבד, ובכל שנה הוא שונה מזה של השנה הקודמת, לפי מזג האוויר, אף על פי שהענבים הם מאותו זן ומאותו מקום. היין מאוזן להפליא, על אף אחוזי האלכוהול הנמוכים, שכן החמיצות היא שעושה את האיזון. יין בגוון זהוב עדין, בעל גוף מלא, עם טעמים וניחוחות של מישמש מרוכז, אגסים, תפוחי עץ ירוקים, דבש, הרבה דבש, שמנוני, עם סיומת ארוכה שלא נגמרת. יין מיוחד, אידיאלי כדיז'סטיף.
בקיצור: יין מעניין, אחר, מצוין
מחיר: 600 שקל לבקבוק 375 מ"ל
לסקירה על יינות נוספים היכנסו בקישור כאן