165 ק"מ מפרידים בין עיר הבירה אדיס אבבה לבין העיירה Ziway, שבה, בסמוך לאגם הנושא אותו שם, השקיעה חברת Castel האירופית מהונה ומניסיונה בהקמת יקב מפתיע בגודלו וברמתו. היקב ממוקם בלב שטחי כרמים, 12,500 דונם על גדות האגם, בגובה 1,643 מטר מעל פני הים.
כ-750 עובדים מייצרים כ-1.2 מיליון בקבוקים בשנה – יינות לבנים, רוזה ואדומים, לפי מיטב הידע הצרפתי. תמונה מדויקת של בורדו, באפריקה המרכזית-מזרחית. המייסדים, בני משפחת קסטל מצרפת, עשרה אחים ואחיות, ותיקי יין וידע, החליטו להרחיב את תחום פעילותם הייננית, שעיקרה בבורדו, למקום חדש ומסקרן. היקב שהקימו שוכן ב-Rift Valley – "עמק הביקוע", שקע גיאולוגי ענקי במזרח אתיופיה ובו אגמים רבים. שטח קשה, לאורך תווית גיאולוגית מורכבת וסבוכה, עם אקלים משתנה באופן קיצוני. דבר אחד ברור: ענבים טובים גדלים באזור הזה, ויין טוב ושונה מיוצר כאן.
החלק המרשים ביותר ביקב הוא "בית הטעימות". בנוי משילוב של אבן מקומית, בוץ ועלים מוארכים – מבנה המשדר אותנטיות ואווירה מקומית. כאן ניתן לטעום מהמגוון הרחב של היינות המיוצרים ביקב, ואנו מציגים כאן אחד מהם.
היין: Rift Valley cuvee prestige Cabernet Sauvignon-Merlot. יין אדום יבש, מיושן 12 חודשים. בוהק בצבעו, בעל גוף ממוצע, מלא פרי וניחוחות של חול ואדמה חמה. טעמי פרי – דובדבנים ותותים רכים, עם אגוזים שבורים ותבלינים חריפים כמו פלפל אדום. על אף שזה יין אדום, מומלץ ללגום אותו בטמפרטורה נמוכה מהמקובל, עשר עד 12 מעלות.