בעיירה מנטון שבריביירה הצרפתית, קרוב מאוד לגבול האיטלקי, על סלע לחוף הים, בבניין משנות ה-30 עטור חלונות ענק המשקיפים אל הנוף, שוכנת המסעדהLe Mirazur בעלת שלושה כוכבי מישלן. המסעדה זכתה השנה (2019) במקום הראשון בדירוג היוקרתי של סן פלגרינו ל-50 המסעדות הטובות בעולם, ומבקרי אוכל הסכימו שזו אכן המסעדה הטובה בעולם כיום. קצרה היריעה מלמנות את הפרסים והדירוגים שבהם זכתה בכל פורמט קולינרי נחשב.
להצלחה הזאת אחראי השף הראשי מאורו קולגרקו (Mauro Colagreco), ממוצא חצי איטלקי וחצי ארגנטינאי, שמצליח להביא את הטעמים מארצות מוצאו אל צרפת, מעוז הקולינריה העולמית, ויוצר שילוב מרתק. ב-2006, כשמאחוריו כבר קריירה מפוארת, פתח את המסעדה על שלושת מפלסיה. חצי שנה לאחר הפתיחה כבר הוכרזה כתגלית השנה בעולם הקולינריה, ולפני תום אותה שנה זכתה בכוכב מישלן הראשון שלה.
התפריט בנוי על המורשת האיטלקית-ארגנטינאית של קולגרקו ועל שילוב המטבחים משני צִדי הגבול. המטבח מבוסס על חומרי גלם מקומיים בחלוקה לשלושה אזורים המקיפים את המסעדה: הים, הנשקף מהחלונות ומספק דגה מקומית וטרייה, גני הירק והתבלינים המקיפים את המסעדה, והיער שעל ההר הסמוך, המספק פטריות ועוד. התפריט אינו אחיד, ומשתנה בהתאם למוזה של השף ולחומרי הגלם.
שורה תחתונה: לאכול מהטופ
מחירים: ארוחת ערב – מ-260 אירו לאדם; עסקית צהריים – מ-160 אירו
www.mirazur.fr