מבנה קלאסי של שאטו לעשירים, דמוי ארמון ורסאי, בגרסה מוקטנת. נבנה בשנת 1795, ובמרוצת הזמן נוספו לו מרתף תת-קרקעי ועוד קומה. מבנה מרשים, עם כניסה רחבה ומפוארת, חדרים רבים, הופעה מלכותית. קרוב לנהר ג'ירונד, אשר משפיע על האקלים המיוחד של בורדו ושל היקב בפרט, על כרמיו ה"זקנים", העוטפים את השאטו.
היקב מייצר יינות מזני קברנה סוביניון ומרלו, בשנים מיוחדות רק מזן אחד – קברנה, המלך. הייצור נעשה עדיין במכלי בטון – שיטה ישנה, שחוזרת פה ושם לכמה יקבים, גם בארץ. והיינות, כאמור, כמיטב מסורת האיכות של השאטו.
הטעימה: La Croix de Beaucaillou Saint Julien – ממסך של קברנה סוביניון ומעט מרלו, בצבע בורדו כהה עם סגול בוהק. עשיר, גוף מוצק, מלא פרי אדום בשל, שזיפים, תותים שחורים, ועטוף בעשן סיגר עדין וריחני. סיומת מורכבת וארוכה. לפי המלצת היינן, יש להגישו, לאחר חִדרור, בטמפרטורה של 15 מעלות. כן, גם בבורדו הגיעו למסקנה שטמפרטורת ההגשה של יין אדום טוב צריכה להיות 15 מעלות, ולא 18.