כאשר אלברטו טורנט הראשון, המהגר מספרד, הגיע לעמק סאן אנדרס שבמקסיקו בשנת 1880, ומצא שם טרואר מתאים לגידול טבק, החלה ההיסטוריה של משפחת טורנט בעולם הטבק. כעבור יותר משמונה עשורים החליטה המשפחה לא להסתפק רק בגידול טבק, והרחיבה את עסקיה לתחום ייצור הסיגרים, עד שהפכה להיות הגדולה במדינה בענף זה, ומייצרת כיום יותר מחמישה מיליון סיגרים בשנה.
כדי ללמוד מעט על ההיסטוריה ועל הייחוד המקצועי של המשפחה שמובילה את עסקי הטבק ותעשיית הסיגרים במקסיקו, נפגשתי לראיון קצר עם אלחנדרו טורנט, נשיא חברת א. טורנט, שבסיסה בעיר וֶרה קרוּז.

ספר לי על התקופה הראשונה של החברה כיצרנית סיגרים.
"אל עולם ייצור הסיגרים נכנסנו בשנת 1963, כאשר חבָרנו לקבוצת משקיעים אמריקאים, והשקנו יחדיו את המותג שזוכה, מאז ועד היום, לאהדה רבה בקרב חובבי הסיגרים בעולם – Te-Amo. זו היתה ההתחלה".
סיגרי טֶה-אַמו שווקו בעיקר לארצות הברית, בשנים 1973 עד 1993, אז קנתה המשפחה את הבעלות המלאה בחברה, וב-1998 הצטרף אלחנדרו, כבן המשפחה, אל החברה המשפחתית. בתחילה שימש מנהל הייצור, ולאחר מכן עבר לעבוד בכל תחומי העשייה הנוספים בעולם הסיגרים – מכירות, שיווק, יצוא, אריזה, ואף לקח חלק פעיל ביצירת הבלנדים עצמם.
היום אתה יכול לומר בוודאות שזה מה שהביא אותך לתפקידך הנוכחי?
"ללא ספק. הידע המקיף והניסיון הרב שרכשתי בתפקידים השונים שאותם מילאתי בחברה, הם שהכשירו אותי לתפקיד נשיא החברה והאחראי על פעילותה במקסיקו ובשוק העולמי. אבל יותר מהכל למדתי מאבא שלי, אלברטו טורנט הרביעי, שהיה נשיא החברה לפניי, והיום, כשהוא בן 74, עדיין עובד בה".

ספינת הדגל
בשנת 2015 השיקה טורנט את המותג Casa Turrent, אשר כבש מקום של כבוד ביומידורים ובחדרי הסיגרים של כל חנות וחובב סיגרים בעולם, ונעשה סמל ליכולתה של משפחת טורנט, ושל מקסיקו כולה, להביא אל הצרכן סיגר איכותי ובעל מוניטין.
"הסיגר הזה מייצג את המסורת המשפחתית המקצועית שלנו בגידול טבק וביצירת בלנדים מיוחדים ונחשבים", מציין אלחנדרו בלא מעט גאווה.
הסיגר Casa Turrent הוא מלא גוף, עם עטיף מדורו שמנוני מאזור סאן אנדרס, שני אוגדים – אחד ממקסיקו והשני מניקרגואה, והמילוי, גם הוא שילוב של טבק ממקסיקו ומניקרגואה, משווק בלעדית על ידי החברה.

תוכל לפרט קצת על הטבק שאתם מגדלים?
"הטבק שאנחנו מגדלים בשדות של החברה בסן אנדרס מיועד כיום ברובו לסדרת סיגרי Casa Turrent. הוא משמש לעטיף ולעלי המילוי והאוגד. יש לו טעם נהדר, אך חסר לו חוזק וגוף, ואת זה אנחנו מקבלים משילוב של עלי טבק מניקרגואה. שילובים כאלה עזרו לנו לעדן וליצור בלנד עגול וטעים, אשר מתאים לחִכם של רוב חובבי הסיגרים בעולם, והמכירות מוכיחות זאת".
ואכן, הסיגר הזה הוא "ספינת הדגל" של סיגרי החברה, ולא רק זאת, הוא אף מהווה סמל לאיכותם של הסיגרים המיוצרים במקסיקו בכלל. הוא פתח דלת בפני חובבי הסיגרים בעולם להיכרות עם הטבק המקסיקני ועם הסיגרים המיוצרים במדינה.

מה עוד תרצה להוסיף לסיום?
"חשוב לי להדגיש כי הטבק המקסיקני משתלב היטב כאחד המרכיבים בסיגרים המיוצרים גם בארצות אחרות, בעלות מסורת של ייצור סיגרים, כגון ניקרגואה והרפובליקה הדומיניקנית. הוא נעשה שם נרדף לאיכות של סיגרים שכל אפיסיונאדו ישמח להחזיק ביומידור הסיגרים האישי שלו".