יש דברים שחייבים לראות לפחות פעם בחיים. כאלה הם הארמונות של צרפת, על סגנונותיהם ותקופותיהם השונות. הארמון הבנדיקטיני, השוכן בכפר Fécamp שבחבל נורמנדי, הוא ארמון "אמיתי" מפואר, רוממות של אמנות אדריכלית, עם מדרגות יורדות לבעלים ועולות למשרתים, עטוף בשיש צבעוני ובשטיחים מזרחיים מלאֵי צבע ושמחה. ארמון ענקי, עשרות אולמות וחדרים רחבי ידיים, ובהם רהיטי התקופה. הארמון מתפקד עד היום, פתוח לביקורים לקהל הרחב. פאר של המאה ה-19,שמור היטב.
כמעט שכחנו: במרתפי הארמון יש גם מזקקה מפוארת, עם התמחות מוצהרת וטעימה. כאן מייצרים את המשקה היחיד והמיוחד, הנושא את שמו של הארמון, משקה הבנדיקטין. והמשקה הזה לא רק טעים, הוא גם אמור לרפא כל מיני מחלות של מערכת העיכול. כן, הניסיון מצליח: לוגמים ומרגישים טוב יותר. אחרי כמה כוסיות אולי הוא באמת מרפא… המשקה המתוק הומצא על ידי הנזירה בנדיקטיני ברנרדו וינצֶ'לי בשנת 1510, המשיך להיות מיוצר על ידי נזירים מהסביבה עוד לפני שהארמון נבנה, וכך זה נמשך, באותה נוסחת ייצור ובאותו שם, עד היום.
מערכת זיקוק משוכללת, מכלי נחושת נוצצים, תהליך סטנדרטי מוקפד, ומשקה מתוק שאין דומה לו. כל התוספות הירוקות הן, כמובן, בגדר סוד, אך טעמיהן מורגשים היטב.
הטעימה: Benedictine D.O.M.ליקר מתוק ומיוחד. ייחודו בכך, שכל טעימה שונה מהקודמת. איך זה קורה? הלשון שלנו, הרגישה מאוד, מתמלאת בקלות מהטעימה הראשונה, ולאט-לאט, עם המשך הטעימה, היא רוויה וספוגה בטעם הראשון. מסובך? טעמו בבקשה את האליקסיר בשם בנדיקטין, ותגלו את האמת. משקה שהתבגר בחביות במשך שמונה חודשים, מורכב מ-27 סוגים של שורשים, עלים ושאר מיני צמחים. 40 אחוזי אלכוהול.