כמו לא מעט מבתי השמפניה הידועים, גם לקרוג שורשים גרמניים. יוהאן-יוזף קרוג, יליד גרמניה, עבד בבית שמפניה בצרפת, ושאפתנותו הביאה אותו לייסד בעיר ריימס, בשנת 1843, את בית השמפניה הנושא את שמו, והעסק המשפחתי החל להתגלגל מדור לדור. אחיינו של המייסד, Jean Seydoux, קיבל את המושכות לידיו, והוא האחראי במידה רבה לעיצוב אופיו הנוכחי של היקב. אולם מי שחתומים יותר מכולם על עיצוב ההכרה הבינלאומית באיכות התוצרת הם האחים הנרי ורמי קרוג. הראשון היה היינן במשך כחמישה עשורים (משנת 1962), בעוד אחיו משמש כשגריר העולמי של המותג.
הייחוד של קרוג היה ונשאר בשימוש הנרחב בעץ. כל המיץ תוסס בחביות עץ של 205 ליטר, ובהן בלבד. החביות החדשות עוברות כמה מחזורי תסיסה עם יין שנמכר החוצה, ורק אחר כך משמשות את היקב לייצור יינותיו שלו. גם זמן היישון על השמרים ארוך במיוחד. מאפיין נוסף הוא השימוש הנרחב ביינות ישנים לערבוב בבלנד הבסיסי.
לימון וחבוש, תפוח אפוי וחבית מאוד Undertone, קצת פרחים, בריוש ושמרים, גוון נעים של חמצון – אף מורכב, מעניין ומושך. על החך קל להתרשם מהבועות העדינות, שהן סימן ההיכר העיקרי של קרוג. משי ותחרה מלטפים את החך, איזון מושלם, אורך טוב וסיום ארוך.
שורה תחתונה: שורשים גרמניים בשמפניית-על צרפתית
מחיר: 950 שקל