Brenne הוא וויסקי צרפתי חדש יחסית, שמתבסס על מסורת מקומית עתיקת יומין. סיפור המזקקה מתחיל דווקא עם רקדנית בלט אמריקאית בשם אליסון פארק, שפרשה מהבמות וחיפשה קריירה חדשה. הוויסקי ורוח היזמות זרמו חזק בדמה, כך מתברר, וגם הסקרנות מהמונח הצרפתי טרואר (Terroir) המתאר את מכלול התנאים לגידול חקלאי, ומתייחס במקורו בעיקר לגידול כרמים ליין ומוצריו אבל עם הזמן החלו להשתמש בו גם ביחס למשקאות אחרים.
פארק התקשרה עם מזקקה משפחתית צרפתית, דור שלישי של מפיקי קוניאק, שבתחילת שנות ה-2000 החלו לזקק וויסקי על בסיס החומרים המקומיים – השעורה שגדלה באדמה עשירת המינרלים של אזור קוניאק, ומי נהר השראנט (Charente) שזורם בקרבת מקום. לשעורה מוסיפים זן שמרים ייחודי ששמור במשפחה זה דורות, והעיסה מזוקקת פעמיים בדוודים מסורתיים. היישון נעשה בחביות עץ אלון מאזור לימוזֵֹן. פארק טעמה את המוצר והציעה חידוש: לעשות שימוש גם בחביות ששימשו ליישון קוניאק.
לאחר סדרת ניסיונות משותפים, ב-2012 נחתו בניו יורק הבקבוקים הראשונים של Brenne Estate Cask, סינגל מאלט בעל 40 אחוז אלכוהול, שהתיישן במשך שמונה שנים והדיף ניחוחות פירותיים, והפתיע בטעמו הרענן והמעודן. המשלוח הראשון נמכר תוך חודשים ספורים. שנתיים לאחר מכן יצא לשוק Brenne Ten, וויסקי כבד יותר, בעל 45 אחוז אלכוהול, שהתיישן במשך עשר שנים. כבר ב-2015 זכה במדליית זהב מטעם Wizards of Whisky, ובהמשך הגיעו פרסים נוספים. מאז 2017 הוויסקי של Brenne משווק בכל רחבי העולם.
הוויסקי – Brenne Ten: סינגל מאלט צרפתי, עשר שנות יישון בחביות אלון צרפתיות מאזור לימוזן ובחביות קוניאק. 45% אלכוהול. מוצר אורגני במאה אחוז, נוצר מרכיבים שלא עברו שום צורה של הנדסה גנטית (Non GMO).
טעימה: טעם עמוק ועשיר, תחושה חזקה של פירותיות, מלווה במגע של תבלינים, צ'ילי ושוקולד מריר.
www.brennewhisky.com