הרוסים יודעים לא רק לשתות וודקה, הם יודעים גם לייצר אותה. הוודקה בלוגה מגיעה מסיביר הרחוקה והקרה. למה סיביר? בגלל המים הטהורים. באזור המזקקה, ברדיוס של 300 קילומטר ממנה, אין שום מפעל תעשייתי או כל גורם אחר שעלול לזהם את המים הטהורים שבהם היא עושה שימוש בהפקת הוודקה הזאת.
מי המעיין המיוחדים (Artesian Spring) הם מהגורמים החשובים בייצור וודקה בכלל, ובעזרת החומרים הבסיסיים שבתהליך הייצור, דגן או תבואה טבעיים, בלי כל תוספות סינתטיות ובתסיסה טבעית, הם משמשים חומר יסוד של הוודקה בלוגה בפרט.
איכותה המיוחדת או, נכון יותר, דרגתה בסולם בלוגה, נקבעת על ידי תהליכים אחדים של זיקוק וסינון, הנעשים באלמביק מנחושת, דמוי המכל המוכר והישן, אך כולו טכניקה חדשה. הייצור של בלוגה זהב מוגבל לכמה מאות בקבוקים בחודש, מיועד ברובו לייצוא, לשווקים הצמאים למוצר האולטרה פרימיום.
הבקבוק: מקריסטל מט, עם סמל בלוגה – דג הקוויאר (החִדקן) בתוך טבעת זהב מבריקה. הוא מוגש בקופסת עור שחורה מהודרת, כיאה למשקה אריסטוקרטי. המארז כולל מעין פטיש זעיר, שאמור לעזור בשבירת השעווה המכסה את הפקק, אשר מיועד לשימוש חוזר.
הטעימה: משקה חסר צבע, אך בעל אופי. הניחוח אינו בורח מהכוס, הוא לא "מתנפל" כמו בכל וודקה אחרת, הוא עדין ומוגש רק לאחר זמן מה, למרות 40 אחוזי האלכוהול. מריחים קליפות של לימונים קלופים ופלפל שחור וטועמים וניל, קנה סוכר ירוק ודבש. לסיכום: גם אם לא היתה מוגשת באריזה מהודרת ויוקרתית, הוודקה בלוגה גולד מצטיינת ובולטת בזכות עצמה מכל הוודקות האחרות.
בקיצור: משקה שמח, עם הילה של הטוב ביותר
מחיר: 1,450 שקל