בשנת 1995, בפרובינציה ואיאדוליד שבצפון-מערב ספרד, לא הרחק מחבל היין המפורסם שבעמק הנהר דוּאֶרו, אגרונום ואנולוג בשם פטר סיסֶק הקים יקב בסגנון Artisanal Bodega, כלומר, ייצור ידני וללא כל שימוש בתוספות מלאכותיות ואף בלי דישון.הוא קרא ליקב פינגוּס, ככינויו שלו עצמו בילדותו.סיסק, יליד דנמרק שלמד ועבד בבורדו שבצרפת, הוא גם היינן של היקב ומקפיד עד היום על טהרת הטבעיוּת – הן בגידול הגפנים בשיטה אורגנית והן בתהליך הייצור.
יין פינגוס של שנת 2018 נולד מענבים שגדלו על גפנים בוגרות, בנות שישים עד שבעים שנה. יין בגוון סגול בוהק, מורכב אך עדין. מרוכז, עם תוספת הייחוס של יין מגפן בוגרת. שמן, גוף עגול, מבקש זמן ארוך על הלשון. מלא פרחים, טאנינים עדינים ורכים, חמיצות מאוזנת, כמעט מתוק בסוף. יין בנוי היטב, עם סיכוי גדול להשתבח עוד ועוד במשך הרבה שנים.
ארץ ייצור: ספרד * זן: טֶמפֶּרַנִיו ( 97%) + גַרנאצ'ה (גרנאש)* זמן חבית:24-12 חודשים * מחיר: 1,043 אירו