ארץ ייצור: צרפת
תקופת יישון: 50-30 שנה
אלכוהול: 43%
מחיר: 500 אירו (עם דקנטר: 972 אירו)
הקוניאק המוגש במסעדת Le Jules Verne שבמגדל אייפל בפריז מופיע גם ברשימת המשקאות האלכוהוליים של מסעדת Alain Ducasse האיקונית, שצברה עד היום כבר 19 כוכבים במדריך מישלן היוקרתי. כן, קוניאק מבית טוב, ממזקקה שנוסדה ב-1870, וגם מכרם באזור הטוב ביותר של חבל קוניאק, Grande Champagne – כרם בדרגת Premiere Cru, המשתרע על פני 280 דונם בשני כפרים שכנים זה לזה, Ambleville ו-Verriers, והוא בבעלות פרטית של המזקקה עוד מימי המהפכה הצרפתית.
ממסך של כמהEaux de vie בני גילים שונים, 30 לפחות, המאפיינים את מקור הענבים, את ה-Grande Champagne, שבגרו במרתפי המזקקה, בחושך וברטיבות טבעית, בטמפרטורות נמוכות ובדרגת הלחות הרצויה – תנאי בל יעבור בקוניאק של עשרות שנים.
בטעימת הקוניאק עדיף לא למהר. למזוג מעט ולהמתין שיתפתח כרבע שעה. לתת לו זמן בכוס, ורק לאחר מכן ללגום בלגימות מדודות, עד שהניחוחות מתערבבים עם החמצן של הסביבה, כדי לשתף את חושי הריח והטעם. רק לאחר כמה לגימות מרגישים את טעמו האמיתי, את התפתחות הניחוחות המשתנים לאורך כל הטעימה. קוניאק בגוון ענברי עם מעט זהב, מרוכז וארומטי, סימפוניה מורכבת של ניחוחות וטעמים. שוקולד, עור רטוב, ציפורן וקינמון, פירות יער, פלפל חריף ומתיקות עדינה טבעית. יצירת אמנות המגרה את הטעמים והחושים של הטועם בר המזל.
שורה תחתונה: קוניאק של פעם בחיים. נקודה
למשקאות נוספים היכנסו לקישור כאן