יש אומרים שהחבית עושה את הוויסקי. יש בזה משהו, אבל לא הכל. וויסקי, כמו כל משקה אלכוהולי, מזוקק פעמים אחדות ושומר בטעמיו ובניחוחותיו את מקור החומר ששימש בסיס לייצורו. אך בית הוויסקי מקאלן משתמש בחביות שלהם כסמל של איכות וטעם, וזה רק חלק מהקונספציה הייחודית שלו כמותג על של וויסקי.
ה-Whisky Master של מקאלן וצוותו בדקו יותר מ-500 חביות; בחירתם העלתה מִגוון מיוחד, וההתמקדות היתה לכיוון חביות השרי. האוסקורו. הקולקציה 1824, המסמלת את שנת ייסודם, משלבת את אופיו של הוויסקי המיושן בחביות שרי מאלון ספרדי או אמריקאי, ששימשו ליישון שרי פעם אחת בלבד, אלון ספוּג טרי.
אוסקורו, כהה בספרדית, הוא אכן כהה, דומה בצבעו ליין שרי כהה ומתוק. אבל, כפי שאפשר להבין, חביות השרי נותנות לוויסקי הזה לא רק צבע, אלא גם ניחוחות וטעמים של תותי עץ אדומים, הרבה וניל, מאלט שרוף, אגוזים קלויים ושמרים. משקה מורכב, בעל אלף טעמים וניחוחות, ממלא את חלל הראש בעשן מבושם. זהו סינגל מאלט חזק (46.5%), בעל עושר ועומק, המעניק ללוגם שילוב של Mouthfeel רך עם טעם אינטנסיבי. שילוב בלתי אפשרי לכאורה של חוזק ועדינות, אבל האוסקורו מפגין את שניהם. המקצוענים ממליצים (אבל זה ממש לא חובה) להוסיף כפית מים על כל כוס משקה (רצוי מים מסקוטלנד?). אנחנו לא הוספנו.
דרך אגב, למועדון חובבי מקאלן (יש דבר כזה, גם אם לא ממוסד) ממתין טרקלין קטן אך מפואר בנמל התעופה בן-גוריון, בחדר של חנות הסיגרים. מקבלים שם טעימות, מכל הסוגים והצבעים, ואחר כך עולים למטוס עם חיוך שלא נמחק…
בקיצור: הוויסקי הכי טוב שטעמנו השנה
מחיר: 799.90 דולר בדיוטי פרי נתב"ג