שני אנשי יין צרפתים, Gerard Gribelin ו-Philippe Gervoson, בעלי כרמים ויקבים בבורדו, החליטו בשנת 2002 לייצר יין גדול גם במרוקו. לשם כך שיפרו את הכרמים וגם הוסיפו ציוד חדיש ליקב שבעיר מֶקנֶס. כרמי היקב, המשתרעים על פני 8,500 דונם, מניבים ענבים איכותיים, שמהם היקב מייצר יינות בעלי דירוג גבוה.
מבחינה אקלימית, השם מרוקו נקשר על פי רוב בחום ולחות, אולם כרמי היקב חיים באקלים ממוזג – מקיץ לח ועד חורף קר מאוד ואף מושלג לעתים. היקב עצמו בנוי בסגנון קולוניאלי משנות ה-30 של המאה הקודמת. היד הצרפתית מורגשת בכל: שילוב ידע בכרם, סלקציה ובידול זני הגפנים, גידול ענבים לפי מסורת בורדו, הכנה לתהליך צמיחה וטיפול ידני פרטני בכל גפן וגפן.
היין: Volubilia Gris. יין לבן יבש, נטול גוון כמעט, ממסך של שלושה זנים: מורווֶדר, מרסלאן וקַלַדוֹק. עבר התבגרות קצרה, בת ארבעה חודשים. מלא פרי הדר בשל – קליפת אשכולית, ליים ותפוז, וגם ליצ'י. חלק, פריך, בעל גוף בינוני עד עדין. חמיצות טובה ומדודה. מאוזן, עם סיומת עדינה, כמעט מתוקה. טמפרטורה מומלצת לשתייה: שש עד שמונה מעלות.