קפטן ג'יימס קוק, מגדולי חוקרי האוקיינוסים מאז ומעולם, היה הראשון שגילה את המפרץ היפהפה בניו זילנד. זה היה ביום מעונן במיוחד, ולכן הוא קרא למקום בשם Cloudy Bay – "המפרץ המעונן". השם הזה נדבק למפרץ מאז, שנת 1770, ועד היום, אם כי באחרונה יש המבקשים לחזור לשם המקורי, Te Koko-o-Kupe, שנתנו לו הילידים המאוֹרים. כך או כך, היקב, השוכן במפרץ הזה, ימשיך ככל הנראה לדבוק בשם Cloudy Bay, השם שקנה לו מוניטין.
מהתחלה צנועה, בשנת 1973, הגיע היקב תוך שנים לא רבות להיות היצרן של יין הסוביניון בלאן הטוב והמפורסם ביותר בעולם. בשנת 1985 התמנה איש בשם דיוויד הוֹהֶן כמנהל הכל יכול, ומכאן ההתפתחות היתה מהירה. כה מהירה, עד שבית השמפניה הצרפתי הנודע Veuve Clicquot, השולט בעוד כמה מותגים גדולים של משקאות אלכוהוליים (הנסי, מואט ואחרים), רכש את היקב, הרחיב את שטחי הכרמים והגדיל את נפח הייצור עד 1.2 מיליון בקבוקים בשנה.
היקב בנוי כולו מעץ בעיצוב ייחודי, ומתהדר במרתף חביות מאחורי קיר זכוכית מרשים וחדר טעימות לאורחים, Cellar door בסלנג המקומי. הכרמים, כמו היקב, נטועים בחלק הצפוני של האי הדרומי, קרוב לים, על גבעות נמוכות בין הרי הסביבה, בקרקע אלוביאלית (חרסית ומינרלים). אלה הכרמים (והיקב) הדרומיים ביותר על פני הגלובוס. הגפנים גדלות באקלים מדוד, עם קיצים קרירים ורטיבות מהים – תנאים אידיאליים לגידול גפן עדינה, המניבה פרי בעל ניחוחות וטעמים ייחודיים.
שורה תחתונה: Veuve Clicquot יודעים מה הם עושים